Жебривского просят провести расследование коррупции в образовании Константиновки и фактов давления на начальницу управления

Конфликт в образовании Константиновки Донецкой области длится и не решается уже второй год. 

Начальница управления образования Константиновского горсовета Ольга Барабаш обратилась к главе Донецкой ОГА Павлу Жебривскому с просьбой провести объективное расследование фактов давления на нее и  коррупционных схем местных чиновников, передает ИА «Вчасно»

Противостояние Ольги Барабаш и чиновников Константиновки началось в 2015 году, когда она, заняв должность руководителя управления образования, объявила войну коррупционным схемам. В растрате бюджетных средств, утверждает Барабаш, замешаны ее заместитель Владимир Маслов, первый зам городского головы Надежда Тихая (мать Владимира Маслова) и директор коммунального предприятия «Служба единого заказчика» Сергей Гонтаренко.

В ответ на обвинения  чиновники развернули травлю по отношению к Барабаш, пытаясь ее сместить с занимаемой должности. 

О скандальной ситуации, которая длится уже второй год, хорошо осведомлены и в Донецкой ОГА, однако ситуация так и не решилась. После очередного предложения написать заявление об уходе по собственному желанию Ольга Барабаш обратилась с письмом к Павлу Жебривскому:

«Шановний Павле Івановичу! 
14.04.2015 року, після проходження конкурсу, я була призначена на посаду начальника управління освіти міської ради м.Костянтинівки. В перші місяці моєї роботи стало очевидно, що в управлінні освіти працюють корупційні схеми розкрадання бюджетних коштів, які здійснюють заступник начальника управління Маслов Володимир Олександрович, його мати - перший заступник міського голови Тиха Надія Миколаївна та директор комунального підприємства «Служба єдиного замовника» Гонтаренко Сергій Валентинович. Ці схеми діяли в організації закупівель продуктів харчування та ремонтів навчальних закладів. Маслов Володимир Олександрович, який контролював роботу тендерного комітету, забезпечив у 2014-2015 роках перемогу на тендерах та укладання прямих договірних відносин між управлінням освіти та ПП «Наш регіон», ПП «Аквалайт», ПП «Єдельвейс» (підприємства Гонтаренко С.В.), які, були пов’язані між собою , завозили продукти харчування по завищеним цінам і низької якості. 

ЧИТАЙТЕ: Общественность Константиновки требует прекратить травлю начальницы управления образования, выступающую против коррупции местных чиновников

 Друга схема була відпрацьована при виконанні ремонтів в закладах освіти. Фактично більшу частину ремонтів закладів освіти виконував В.О. Маслов силами своєї власної ремонтної бригади, яка офіційно не була зареєстрована. Гроші ж за виконані роботи йшли на рахунки КП «Служби єдиного замовника» (Гонтаренко С.В.), які потім Маслову поверталися. Також практикувалося виконання робіт з матеріалів, які були придбані за спонсорські кошти батьків, проте, в актах виконаних робіт показувалося, що ці матеріали придбані Службою єдиного замовника. Також відбувалося завищення цін під час будівництва. 

В 2015 році Масловим В.О. були привласнені бюджетні кошти, виділені першим заступником міського голови Тихою Н.В., яка контролює роботу фінуправління міськвиконкому, у розмірі приблизно 600 тис. грн за ремонтні роботи, (ремонт підвалу ЦДЮТ, станції Юних техніків, ремонт управління освіти міської ради), які не проводилися. Я цьому не змогла завадити. 

Після того, як я відмовилася підписувати документи (наказ про затвердження проектно-кошторисної документації, договір на виконання робіт з Службою єдиного замовника, акт виконаних робіт) по цих роботах, Тиха Надія Миколаївна перестала виділяти гроші на проведення капітальних робіт по управлінню освіти взагалі. Коли ж батьки ЗОШ№3 після численних скарг секретарю міської ради, в облдержадміністрацію добилися виділення коштів 250 тис на ремонт протікаючої покрівлі своєї школи і мною були залучені інші підрядники для виконання цих робіт, Маслов написав на мене три заяви в поліцію, на підставі чого були порушені кримінальні провадження (на даний момент вони закриті через відсутність складу злочину). 

ЧИТАЙТЕ: Учительский скандал в прифронтовой Константиновке: противостояние патриотов Украины и участников псевдореферендума продолжается

 Під час перевірки КРУ діяльності управління освіти в лютому-квітні 2016 року були виявлені факти завищення цін на будівництво з боку Служби єдиного замовника (акти виконаних робіт підписувалися Масловим В.О.) на суму 300 тис. грн. Щоб не повертати ці кошти управлінню освіти, Служба єдиного замовника надала, а Маслов В.О. підписав акти виконаних робіт на таку саму суму на роботи, які ними не проводилися фактично. 

Володимир Олександрович Маслов , користуючись підтримкою своєї матері – заступника міського голови, секретаря міської ради Юрія Григоровича Разумного, почав активну компанію з моєї дискредитації, збирав підписи керівників закладів під зверненням за моє звільнення, роздмухуючи тему сепаратизму (начебто я всіх керівників навчальних закладів звинувачую в сепаратизмі), залучив представників різних політичних партій та радикальних організацій. «Активістам» передавалися документи внутрішнього характеру, доповідні, фабрикувалися неправдиві скарги до департаменту освіти, міністерства освіти, підроблялися підписи. 
Призначений відповідальним за проекти, Маслов В.О. повністю усунувся від роботи над розробкою проектно-кошторисної документації , відмовлявся виконувати свої посадові обов’язки. Після літньої відпустки, з 01.09.2016 року він взагалі не вийшов на роботу. Півроку знаходився на лікарняних. 07.03.2017 року він був звільнений з роботи за порушення, допущені ним під час проведення ремонтних робіт в управлінні освіти. 

Після цього тиск з боку Н.М.Тихої та Ю.Г. Разумного посилився. Разумний вже двічі пропонував мені писати заяву про звільнення за власним бажанням, погрожуючи доганами та звільненням по статті та організацією мітингів, де б вимагали мого звільнення. 
 Ю.Разумний ініціював розгляд депутатськими комісіями міської ради електронної петиції з вимогою мого звільнення, розміщеної на сайті виконкому з порушенням Положення про електронні петиції. На адресу директора департаменту освіти облдержадміністрації Н.В. Оксенчук був відправлений сфабрикований лист, який містить неправдиву інформацію про мою роботу на посаді. 
Прошу Вас ініціювати проведення об’єктивного розслідування стосовно вищевикладених фактів .

З повагою, начальник управління освіти Барабаш О.В». 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev