ВІДЕО.На Донеччині відбувся етнофестиваль української культури "Східний оберіг"

В прифронтовому Покровську, що в 50-ти кілометрах від окупованого Донецька, вперше відбувся фестиваль етнічної культури «Східний оберіг». 

Етнофестиваль зібрав у Покровську відвідувачів і майстрів народних ремесел зі всієї України, повідомляє ІА «Вчасно».

Для місцевих мешканців гості з різних куточків країни показали майстерність гончарної справи, ткацтва, ковальського ремесла, плетіння з соломи, миловаріння і багато іншого.

«Ми хотіли показати різноманітність українського народу, - розповідає одна з організаторок фестивалю Вікторія Дворянчикова. - Ми всі різні, але нас єднає спільна історія, звичаї і традиції. Нашою метою було показати багатство української культури, щоб кожен зміг побачити красу рідного краю, відкрити для себе щось нове, до сьогодні невідоме».

Всі шкільні колективи Покровська представляли різні регіони України. Під час своїх презентацій школярі продемонстрували традиційне вбрання, прикраси та страви з різних частин нашої країни.

Завершенням фестивалю став виступ українських гуртів Широкий лан, The Doox тa Kozak System.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev