Уся її родина загинула: лікарі боряться за життя мешканки Костянтинівки, яка дивом вціліла після російського обстрілу

Зінаїда з Костянтинівки зазнала тяжких поранень після російського обстрілу по місту. В лікарню жінку доставили в комі, вся її родина загинула, а будинок розбило вщент.

Зінаїда з Костянтинівки зазнала тяжких поранень після російського обстрілу по місту/ Фото: Сергій Риженко

Рівно місяць в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні Мечникова перебуває жителька Костянтинівки Зінаїда. Її доставили у важкій комі після ракетного удару росіян по місту 9 квітня. Про це пише головний лікар Сергій Риженко.

«Загинули всі: донька, онук, сусіди, вижила вона одна. Жінка отримала осколкове поранення голови. Обличчя і кінцівки були чорного кольору від термічних опіків. Множинні рвані рани від уламків ракети. 16 днів кома, сопор. На сьогодні в свідомості, дихає апаратом, який встановлений в горло. Відповідає рухами голови, спілкується з лікарем Валерією. Вона стала для неї і рятувальницею, і донькою. Десятки ночей та напружених хірургічних обробок провела молода лікар самостійно, рятуючи життя Зінаїди», — пише Риженко.
За його словами, лікарка та Зінаїда розуміють один одного за допомогою рухів та жестів. Вигорівші очі жінки не дають можливості сприймати інших, але Валерію вона чує по кроках.

«Сьогодні написала їй на папері: „хочу додому“. Але її будинку немає, він розвалився після вибуху ракети», — додає Риженко.

Фото: Сергій Риженко

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev