Будувати лавочки та саджати дерева – справа комунальних працівників, а кандидати на посаду мера повинні бачити проблеми Красноармійська і шукати шляхи вирішення, - Светлана Гавриленко

Светлану Гавриленко – патриота, педагога, режиcсера, общественного деятеля хорошо знают все жители Красноармейска. Ни одно важное и значимое событие в жизни города не обходится без ее участия. Активная жизненная позиция и желание что-то изменить присущи этой женщине. Она всегда говорит то, что думает. Ее даже не пытаются подкупить, потому что знают – денег не возьмет, а правду скажет в глаза любому, независимо от должности и степени влияния. Сегодня Светлана Гавриленко возглавляет комитет по государственной идеологии, культуре и образованию Общественного совета Красноармейска. О своем видении политической картины города она рассказала в беседе с редакцией «Вчасно UA».

«Вчасно UA»: Каким вы видите расклад политических сил в Красноармейске сегодня? Между кем разворачивается борьба за присутствие в городском совете?

Светлана Гавриленко: Я вважаю, що на цей період партійні організації у нашому місті зроблені на швидку руку - майже за півтора місяці. У колишній Партії регіонів великій досвід у проведенні виборів, а також в антиукраїнській політиці і великому бізнесі. І тому вона зробила декілька політичних організацій – такі собі «діти капітана Шмідта». Одна з них — Опозиційний блок, який розбився на дві групи – одна мислить ще по-старому і радянському, а друга - це швидко зроблена під вибори партія «Відродження». Інші з цієї групи - «Жінки за майбутнє», «Сильна Україна», «Молодіжна партія», «Наш Край».

Якщо місцеві депутати будуть вище інтересів кланів та будуть думати про людей і розвиток міста, тоді можна буде щось змінити у Красноармійську.

Светлана Гавриленко

Я хочу сказати про демократичні партії, які були зроблені теж нашвидку і ніякої роботи у місті не проводили: «Солідарність» - державники, «Батьківщина», «Самопоміч», «Радикальна Партія Ляшка», «Сила людей».

Слабкість цих партій – їм ще рости і рости. До того ж не велася велика робота з підбору людей. Наприклад, у місцевої «Самопомічі» поки немає такої потужної позиції, яка є у партії в українському масштабі. У представників Радикальної партіі Ляшка незрозумілий набір людей – різних та швидко зібраних. Вважаю, що і в «Батьківщині» теж.

Партія «Сила людей» – невеличка група волонтерів у Красноармійську, я покладаю на неї великі надії. Їй теж потрібно працювати над своїм розвитком.

«Комуністична партія» перевтілилась у «Нову державу», але ж нової держави там немає. В основному там старі люди, яким 70-75 років.

Зараз на виборах у Красноармійську приймають участь розколоті сили колишньої Партіі регіонів та невеличка частина демократичних сил.

- Если эта часть демократических сил все же пройдет в горсовет, то насколько она будет действенна? Сможет ли что-то изменить в городе?

- Як сказано у Біблії «закваска робить тісто». Якщо у них вистачить сміливості відверто заявляти про свої позиції, то у них буде сила. За моїми підрахунками таких у міськраді буде 10-12 людей. Вони повинні об'єднатися. Є мислячі люди і в інших партіях. Якщо вони згадають про державну політику і будуть відверто голосувати за неї, то це буде працювати на здоровий глузд у міськраді.

Що це за партія, коли вона займається лавочками? Цим повинні займатися комунальні структури місця. А партія повинна мати ідеологію і працювати над цим.

Светлана Гавриленко

Треба бути сміливішими. Якщо місцеві депутати будуть вище інтересів кланів та будуть думати про людей і розвиток міста, бо нам тут усім жити – і багатим і бідним, тоді можна буде щось змінити у Красноармійську.

Я вважаю, що наше місто – це кордон між зоною військового конфлікту та Дніпропетровськом і Запоріжжям. Тому, дуже важливо, щоб містом керували патріотичні сили.

- Кроме политических партий, в Красноармейске есть различные общественные движения. В некоторой степени они тоже способны оказывать влияние на общественную жизнь города. Какой вы видите их роль в этом процессе?

- Вони тільки формуються, їм треба рости. Але ж вони чомусь не приймають участь у роботі, наприклад, Громадської ради. Там є майданчик для формування майбутніх лідерів. Я завжди казала, що молодь нам необхідна. Молодіжні організації є, але їх мало. Треба займатися вихованням молоді.

- У молодежных объединений есть потенциал для работы в городе?

- У мене питання до «Молодежной партии» - що це за партія, коли вона займається лавочками? Цим повинні займатися комунальні структури місця. А партія повинна мати ідеологію і працювати над цим. Але ж «Молодежная партия» зроблена під вибори мера. Це люди, які хочуть проникнути у владу, а будуть вони робити те, що скаже їм «смотрящий».

Мені подобаються деякі юнаки з «Патріотичного руху Донбасу», але фарбування чогось у державні кольори, хода та інше – це вже навчилися робити усі. І це само собою зрозуміле. Треба ідеологію виробляти, виховувати покоління. Потрібні більш серйозні дії.

«Гражданский актив» діє окремо, говорить, але не контролює владу. Йдіть до Громадської ради і працюйте там для міста.Вони ж діють окремо. Потрібно об'єднуватися, а не думати, що вони «пупи землі». Їм теж багато чому треба навчатися. Я бачу в них бажання зробити кар'єру в політиці, а не щирі патріотичні мотиви.

- Что вы думаете о кандидатах в мэры города? Видите среди них достойных, которые будут полезны для города?

-З 15 кандидатів реальних 3-4. Гостра боротьба між двома розгорнулася. І що вони роблять? Лавочки? Садять дерева і вкручують лампи? Так це повинні робити комунальні організації – це їх робота, а не кандидата на посаду мера. А майбутній мер повинен бачити проблеми міста, шукати шляхи вирішення їх. У свої команди треба збирати професійних и порядних людей.

Треба обирати порядних людей, які всеж балотуються. А усім демократичним силам треба об'єднатися та працювати для міста.

Светлана Гавриленко

Я вважаю що місту потрібні не бізнесмени. Я цих молодих кандидатів називаю молодими шакалами. Із того, що я зараз бачу по нашим місцевим ЗМІ – один перед одним змагається, як у пісні «Выбери меня, выбери меня, птица счастья завтрашнего дня». Гроші за рекламу великі платяться, а де вони їх беруть?

З цих двох ніхто не підходить для Красноармійська - у одного родина у Києві, кресла мера Димитрова вже немає, тому Красноармійськ – це трамплін у Київ. Це тимчасова людина.

Другій кандидат – ще цікавіший. Друг Єнакієвського Юри – кримінального авторитета. Я ніколи не забуду, коли ми 30 квітня того року робили ходу и мітинг «Донбас- це Україна». Ми дізналися, що проти нас буде 500 гопників. Їх прислав Юра Єнакієвський, а «смотрящий» Красноармійська платив їм гроші за це. Ми йшли, а нам кричали : «Убить их, убить!».

Сьогодні ця людина йде до влади у Красноармійську! Як вона може бути мером міста?

Лідер повинен бути господарником. Бо треба увійти в історію міста порядною людиною. Важко буде новому меру – депутатський корпус збереться дуже строкатий. З кожним буде потрібно знайти спільну мову і вміти працювати.

Сподіваюся, що здорового глузду вистачить мешканцям міста. Не робіть помилок, які робили з Ляшенко ( бывший мэр Красноармейска, который был осужден за коррупцию — ред.), бо потім буде соромно. Треба обирати порядних людей, які всеж балотуються. А усім демократичним силам треба об'єднатися та працювати для міста.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev