Міст єднання: мешканці прифронтової Донеччини разом з військовими зустріли День Соборності

Міст між прифронтовими Покровськом і Мирноградом на Донеччині став символом єднання для жителів двох міст та військовослужбовців в День Соборності України.

Сьогодні, 22 січня, в День Соборності України вперше жителі Покровська і Мирнограда, а також військовослужбовці провели акцію єднання на шляхопроводі, що з'єднує два міста, повідомляє ІА «Вчасно».

З двох сторін до центру мосту рушили колони громадських організацій Покровська і Мирнограда, студенти, до яких долучилися діти з Ліги майбутніх поліцейських, медики 66-го мобільного госпіталю, представники Покровсько-Селидівського військомату, військовослужбовці. 

«Ми прагнемо до кращого, до завершення війни, щоб всі жили в мирній країні і щоб були спокійні за своїх батьків і дітей», — саме з такими думками прийшов військовослужбовець Юрій зі своїми побратимами на акцію.  

Символічне єднання двох колон з національною символікою відбулося у центрі шляхопроводу, де на час акції поліція перекрила рух. Люди зустрілися під звуки пісень гурту «Океан Ельзи», розгорнули 35-метровий прапор України та разом заспівали гімн. 

Серед учасників акції було багато молоді, якої стає все більше в таких заходах.

«Для кожного, хто любить свою країну, це важливий день, — каже молодий мешканець Покровська Євген. — Серед молоді зараз все більше патріотично налаштованих людей».

«Сьогодні ми зібралися, щоб показати, що нас багато – патріотів, що ми готові разом йти, об'єднавшись, готові довести всім, що нас багато», —підтримує хлопця студентка Катерина. 

Ініціаторами акції єднання стали міськради прифронтових Покровська і Мирнограда. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev