Журналисты Донецкой области написали обращение к Павлу Жебривскому

Невозможность получить интервью главы и других руководителей ДонВГА и неэффективная работа пресс-службы Донецкой обладминистрации стали причиной обращения региональных журналистов семи редакций к Павлу Жебривскому.

Цель обращения журналистов к главе ДонВГА — изменить информационную ситуацию в регионе, чтобы обеспечить население оперативными и актуальными новостями и аналитикой о работе облгосадминистрации, передает ИА «Вчасно».

Исходя из собственного опыта общения с пресс-службой Павла Жебривского, в результате чего не удается записать интервью и комментарий с ним, представители СМИ написали в обращении свои предложения:

«Звернення журналістів Донецькоі області до голови ВЦА Павла Жебрівського.

Журналісти Донецької області занепокоєні закритістю роботи Донецької обласної державної військово-цивільної адміністрації. Нам відомо, що ви як голова цієї установи, часто ігноруєте запити місцевих журналістів про інтерв'ю, не проводите регулярні прес-конференції, під час яких ЗМІ можуть отримувати оперативні дані.

Крім того, прес-служба адміністрації не доступна для отримання оперативних коментарів, часто ігноруючи запити журналістів. Особливо треба зазначити, що відсутня комунікація ДонОДА з нашими читачами та глядачами на непідконтрольній території, що створює умови для виникнення подальшої соціальної напруги.

ЧИТАЙТЕ: Имидж-контроль: о чем не хочет говорить с прессой глава Донецкой ВГА

Ми пропонуємо: 1. Запровадити проведення щотижневих прес-конференцій голови ВЦА в регіоні з використанням сучасних засобів зв'язку (скайп або інші) для підключення журналістів з віддалених від Краматорська населених пунктів, що дозволить оперативно інформувати наші цільові аудиторії.

2. Організувати якісну роботу прес-служби ВЦА з метою задоволення професійних потреб місцевих журналістів і інформаційних запитів населення регіону незалежно від місця перебування.

3. Забезпечити можливість отримання журналістами регіональних ЗМІ оперативних коментарів від керівництва та посадових осіб ОДА-ВЦА щодо гострих питань життя регіону. Зі свого боку учасники цієі медіа-ініціативи готові всіляко сприяти реалізації даних пропозицій».

Обращение подписали: 

Алексей Мацука — руководитель ОО "Общественное ТВ Донбасса"

Виталий Сизов — руководитель ОО "Донецкий институт информации"/ сайт «Новости Донбасса»

Андрей Романенко — журналист «Depo.Донбас»

Мария Давыденко – директор ИА «Вчасно»

Анна Мурлыкина — главный редактор сети городских сайтов «CitySites»

Сергей Попов — глава ОО "Антикризисный медиа-центр"

Артем Лютый – журналист «Радио Свобода»

Обращение будет передано в Донецкую обладминистрацию.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev