ВІДЕО.В Красногорівці діти рятуються від війни малюванням

Малювання стало для дітей прифронтової Красногорівки на Донеччині засобом реабілітації і спасінням від щоденного перебування майже на лінії вогню.

В Красногорівці діти рятуються від війни малюванням

Образотворча студія «Веселка» працює в Красногорівці вже 26 років, творчі заняття тут не призупиняли навіть під час самих жорстоких обстрілів. Продовжують малювати діти і зараз, коли місто майже кожного дня потрапляє під обстріл, повідомляє ІА «Вчасно».

Свої емоції та переживання вихованці студії навчились зображати на малюнках. Це допомогло дітям прифронтового містечка впоратися зі стресом від щоденних вибухів.

«Ми працювали і під обстрілами, - розповідає керівник студії Ольга Кицманюк. - Не можна весь час сидіти в підвалах і чекати новин, людина не має так жити. Тому ми збирались, разом нам було легше перенести все, що відбувалось навкруги».

Зараз крім занять з малювання тут вишивають, роблять ляльки і займаються гончарною справою. Керівник студії впевнена, що тяга до прекрасного і краса, яку її вихованці створюють навколо себе, допомагає подолати не тільки внутрішні страхи, але і перемогти у війні.

Для своїх занять дітям гостро не вистачає навчальної літератури і приладдя для творчості. З інструментами їм допомагають волонтери.

Бажаючі допомогти вихованцям студії можуть звертатись по телефону: +38099 759 93 89, Ольга Миколаївна Кицманюк.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev