ФОТО.«Багно, болото і постійні вибухи»: воїни АТО показали фронтову осінь в окопах

Захисники авдіївської промзони показали, як боронять українські міста на Донбасі від окупанта.

Фото: ФБ 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців

Сьогодні крім вибухів і постійних обстрілів, клопоту бійцям додає погода: в окопах - грузьке багно після дощу, холодно й морозно. 

«Не так тяжко воювати, як брьохатись цією розкислою глиною», - розповідає військовослужбовий 72 ОМБр Руслан.

Тут ніколи не буває тихо, час від часу десь близько голосно лунають вибухи і здригається земля, сапери чистять ліс від нерозірваних снарядів і мін.

В бліндажі, де завжди тепло, українські захисники мають час порозмірковувати про своє майбутнє, про своє повернення з війни.

«Думаю, нам буде легко влаштуватися на роботу, - говорить солдат. - Звісно, сторожкий слух та зірке око "на гражданці" може і не знадобитись, але вміння нестандартно мислити, терпляче чекати, миттєво реагувати придасться нам в будь-якій професії.

Мені дуже не подобається, коли "фронтовики" самі себе позорять, дозволяючи себе використовувати різним аферистам та політикам.

Ми здатні на більше, ми заслужили більшого, ніж стати чиїмись "карманними охоронцями".

Вважаю правильним, коли фронтовики відкривають свій бізнес, йдуть викладати в школи і вузи, беруть участь у керівництві своїм містом чи селом. З нас буде толк, бо ми знаємо ціну життя. Але спершу - дайте нам трохи відпочити, віддихатись. Я хочу спершу обійняти дружину і сина…».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev