Знай, за що платиш: Рада ухвалила новий закон про комунальні послуги

Верховна Рада ухвалила в другому читанні проект закону №1581-д "Про житлово-комунальні послуги".

Верховна Рада ухвалила в другому читанні проект закону №1581-д "Про житлово-комунальні послуги"/фото з відкритих джерел

На підтримку закону проголосували 262 депутати, про це сказано в Twitter парламенту.

В новому законопроекті прописані процедури укладання договорів між мешканцями та споживачами послуг ЖКГ: на послуги з управління, водопостачання, теплопостачання, поводження з відходами, газу і електрики.

Окремою графою запропоновано виділити з кварплати вивезення сміття.

Також впроваджується типовий договір на управління будинком, який передбачає прозорий поділ тарифу із зазначенням розміру плати за комунальні послуги та плати за послуги з управління будинком.

Також велика частина законопроекту присвячена перевірці якості комунальних послуг.

Важливим пунктом є той факт, що законопроект також відбирає у місцевої влади право встановлювати тарифи на деякі послуги, плата за які формує загальний тариф по обслуговуванню багатоквартирних будинків - це переробка та захоронення побутових відходів, опалення та постачання холодної води.

Зокрема він наділяє Кабінет міністрів правом встановлювати лише порядок формування тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами. А конкретні тарифи встановлюватимуть компанії, які після місцевого конкурсу отримають право на надання населенню послуг зі збирання, переробки та захоронення відходів. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev