ФОТО. На Донеччині школярі та воїни відзначили День Гідності та Свободи

Донеччина долучилась до святкування Дня Гідності і Свободи, яке в Україні відзначають сьогодні, 21 листопада.

Школярі Покровська разом з бійцями АТО

Учні прифронтового Покровська Донецької області зустрілись з воїнами АТО, які виборюють українську незалежність на фронті та познайомились з легендарним-танкістом, Героєм України Євгеном Межевікіним, повідомляє ІА «Вчасно».

Школярі покровської школи №2 розказали, що знають про День Гідності та Свободи і чим він є для них. Для багатьох це, в першу чергу, день пам’яті тих, хто віддав свої життя на Майдані і проливає кров зараз на фронті.

«Ми знаємо, що на Майдані були і люди з нашого міста, багато хто з наших місцевих юнаків пішов воювати, хтось був в полоні, хтось вже ніколи не повернеться, — говорить учениця 5 класу Ганна. — Ми всі маємо бути вдячні їм за наш спокій і за те, шо в нашому місті не точаться бойові дії».

Герой України Євген Межевікін Герой України Євген Межевікін«Хочеться вірити, що революція у формі кровопролиття для нас вже пройшла, тепер наше завдання — не знехтувати шансом на гідне життя, - розповідає підполковник Збройних Сил України Євген Межевікін. - Я безмежно пишаюся нашою країною, тим, що захищаю її кольори, землю, людей. Пишаюсь нашими Збройними Силами. І як би не було важко, головне не здаватись. Вже відбулось багато змін, можливо, не стільки, як би нам хотілось, але вони є, і ми не маємо права опускати руки».

Євген разом з побратимами розказали школярам про службу в АТО і передали бойовий стяг маленьким патріотам Донеччини. Також від львівських волонтерів військові передали комікси про героїчних захисників Донецкьго аеропорту, як були створені на реальних історіях українських бійців.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev