Захворювання шлунку, депресії та підтримка вагітних — «Доступні ліки» діятимуть ще за трьома напрямами

У 2018 році урядова програма «Доступні ліки» розшире свою дію на лікування хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів і для здоров’я матері та дитини під час вагітності.

«Доступні ліки» діятимуть ще за трьома напрямами / фото з відкритих джерел

Бюджетом цього року на реалізацію програми, яка діє з квітня, передбачено 700 млн гривень, у наступному році ця цифра має збільшитися до 1 млрд гривень.

Міністерство охорони здоров’я планує додати до урядової програми «Доступні ліки» ще три нозології. Про це йдеться в проекті постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Рішенням Міністерства, до програми планується додати для забезпечення хворих для лікування виразки і хронічних гастроентерологічних патологій, депресивних станів та анемії вагітних у першому триместрі. За попередніми підрахунками спеціалістів, включення цих захворювань обійдеться бюджету у близько 300 млн гривень.

Також у проекті постанови передбачено додати ще по одній діючій речовині для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями та діабетом ІІ типу – «Лозартан» і «Глібенкламід».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev