"Тисячі собак і котів гинуть", - мешканці Добропілля просять владу вирішити проблему безпритульних тварин

Активісти Добропілля просять підтримати петицію про стерилізацію бездомних тварин.

Фото з відкритих джерел

Через критичну ситуацію з чисельністю бродячих собак, товариство захисту тварин «Вірність» та клуб «Ефективне місто»просять вжити заходів по відношенню до безконтрольного розмноження безпритульних тварин та підтримати електронну петицію на сайті Добропільської міської ради.

«Сьогодні тисячі собак і котів гинуть на вулиці від холоду, голоду, хвороб, машин і рук шкуродерів. Доведені до відчаю – деякі з них кидаються на людей. Люди, які забули про принципи гуманізму та любові до усього живого – знущаються з них, підлітки розпинають котів та собак, катують їх та вбивають. Відсутністю міської програми зі стерилізації – ми опосередковано сприяємо безконтрольному розмноженню тварин. Якщо їх відловлювати та відвозити деінде – на це місце прийдуть більш агресивні та дикі тварини. Присутність тварин – обов’язкова складова нашої екосистеми. Проте, контролювати їх популяцію необхідно. Задля запобіганню травмам як людей, так і тварин. Задля здорової моральної обстановки у місті», - йдеться в тексті петиції. 

Мешканці просять місцеву владу запровадити програму зі стерилізації тварин, яка б припинила безконтрольне розмноження тварин, а також зробить їх не агресивними, а безпечними для оточуючих.

Серед засобів запобігання неконтрольованого розмноження тварин місцеві мешканці називають масову стерилізацію безпритульних собак і котів, пільгову масову стерилізацію тварин, що мають власника, для соціально вразливих верств населення та просвітницька робота з населенням.

На сьогоднішній день петиція зібрала вже 133 голосів з двохсот необхідних для її розгляду. До кінця голосування залишилось 4 дні. Бажаючі підтримати звернення можуть перейти за посиланням.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev