У 2018 році на Донеччині планують будівництво спортивної бази Олімпійської підготовки

Спортивна база Олімпійської підготовки з'явиться у Святогірську Донецької області. 

Фото з сайту Національного олімпійського комітету України

Цього року почнеться розробка проектно-кошторисної документації бази, а згодом будівництво адміністративних будівель у Святогірську, повідомив кореспонденту ІА «Вчасно» прес-секретар Управління з питань фізичної культури та спорту ДонОДА Максим Кириченко. 

Основна тренувальна база регіону з 2014 року залишається в окупованому Донецьку, тому спортсменам дуже важливо мати новий майданчик на підконтрольній Україні території. Адже представники Донеччини вдало виступають на міжнародних змаганнях — у 2017 році вибороли 1900 медалей, з них 243 на міжнародній арені. Лиманчанин Олексій Рокочийна на X Всесвітніх іграх став чемпіоном з пауерліфтингу. Порадували своїх вболівальників і спортсмени з інвалідністю — на XXIII літніх Дефлімпійських іграх у активі дзюдоїстів Марини Погорелової, Євгена Нехаєва, легкоатлетки Римми Філімошкіної, баскетболіста Олександра Кузнецова опинився повний комплект нагород – «золото», «срібло» та три «бронзи».

Також у 2018 році на Донеччині продовжать зведення майданчиків зі штучним покриттям. Половину коштів на це надає Федерація футболу України, а іншу половину - виділять міста області. Минулого року вже відкрили 83 спортивні майданчики зі штучним покриттям і 200 спортмайданчиків з тренажерним антивандальним обладнанням.

Крім того продовжиться будівництво «Льодової арени» та басейну у Краматорську.

Планують відкрити Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки. Розпочнеться реконструкція п’ятиповерхового гуртожитку для учнів та студентів училища та відкриють обласний лікарсько-фізкультурний диспансеру Бахмуті. В ньому будуть проводити діагностику та лікування людей, що займаються спортивною діяльністю.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev