На Донеччині з’явиться Донецько-Луганське регіональне управління Держприкордонслужби

Донецько-Луганське регіональне управління базуватиметься у Краматорську та розпочне свою роботу в березні цього року. До нього також буде входити новостворений Лисичанський прикордонний загін.

Проект уже розроблений, збільшення штату військовослужбовців, що працюють на наявних КПВВ, не передбачається. Зміни стосуватимуться тільки управлінської ланки, а саме «регіонального фронту». Про це повідомив кореспонденту ІА «Вчасно» перший заступник начальника Краматорського прикордонного загону Олександр Бутенко.

Створення нових підрозділів та розширення повноважень Держприкордонслужби сприятиме налагодженню правопорядку на лінії розмежування та в регіоні.

Адже протягом минулого року через контрольно-пропускні пункти було попущено 5,5 мільйонів осіб та 804 тисячі транспортних засобів.

Двом тисячам було відмовлено у перетині лінії зіткнення, бо громадяни не мали потрібних документів або вони були прострочені.

Також було вилучено 36 одиниць зброї, 600 грамів вибухових речовин та понад 3,5 тисяч одиниць боєприпасів.

За допомогою роботи кінологів та собак було виявлено 8 кг наркотичних та психотропних речовин, зокрема, 4 кг марихуани, яку знайшли прикордонники КПВВ «Майорське» в бензобаку автомобіля.

Крім того, понад 13 мільйонів гривень вилучено грошових коштів у різних валютах.

Цьому, як зазначають прикордонники, слугує «пенсійний туризм». Зокрема, на КПВВ «Майорське» громадянин України намагався перевезти на непідконтрольну територію 40 тисяч венесуельських боліварів, що становить 4 тисячі доларів США.

Створення Донецько-Луганського регіонального управління на роботу контрольно-пропускних пунктів не вплине, вони будуть працювати у звичному режимі. А от біометричний контроль на лінії зіткнення поки що не впроваджується. Також у цьому році планують додаткове облаштування всіх КПВВ, до кінця вересня

«Крім загального облаштування КПВВ увага приділяється забезпеченню безпеки осіб, які перетинають лінію зіткнення. Це укриття, визначення маршрутів руху пасажирів на випадок обстрілів. Все сплановано, вжиті заходи. Кошти виділяються цільовим призначенням із державного бюджету»,- зазначив Олександр Бутенко.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev