Моніторинг. Скільки депутатів Краматорської міської ради прогулюють роботу

Аналітики ГО «Точка доступу» підбили підсумки щодо відвідування сесій міської ради та засідань постійних комісій. 

Нардепи Краматорської міської ради, які прогулюють роботу/фотоколаж

Тільки 6 із 42 депутатів Краматорської міськради Донецької області не пропустили жодного пленарного засідання, передає ІА «Вчасно».

Відповідно ст. 20 ч. 3 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», кожен депутат місцевої ради зобов`язаний бути присутнім на пленарних засіданнях ради.

За результатами моніторингу, у 2016 році, в Краматорській міській раді було проведено 22 пленарних засідання.

І тільки 6 із 42 (14%) депутатів не пропустили жодного. Це саме: Власенко Валерій, Малишев Олексій, Рубановський Віктор, Тітова Надія, Шевченко Олександр, Шорнікова Олена.

Також набрався список злісних «прогульників», які були відсутні  на пленарних засіданнях та засіданнях постійної комісії:

Дика Галина (була відсутня на 6 пленарних засідань та на 6 засіданнях постійної комісії),

Панков Віктор (відсутній на  7 пленарних засіданнях та на 11 засіданнях постійної комісії),

Суков Геннадій (відсутній на 7 пленарних засіданнях та на 10 засіданнях постійної комісії),

Тука Володимир (відсутній на 6 пленарних засіданнях та 7 засіданнях постійної комісії).

На думку координатора Центру громадського контролю «ДІЙ-Краматорськ» Андрія Романенка, депутат повинен брати учать і в пленарних засіданнях, і в засіданнях постійних комісій, але закон не регламентує, що депутат міської ради має нести відповідальність за пропуски пленарних засідань та засідань постійних комісій.

«Проблема навіть не в тому, що хтось із депутатів не ходить на засідання сесій та засідання комісій. Проблема в тому, що дуже велика кількість депутатів голосують, не читаючи рішення. Дуже часто, на наступній сесії після прийняття спірного рішення, виникала суперечка, і депутати говорили, що ніхто з них за це рішення не голосував. І це набагато гірше. Бо для низки депутатів робота в раді перетворюється на формальне просиджування і натискання на кнопку», - підсумував координатор Центру громадського контролю «ДІЙ-Краматорськ» Андрій Романенко.

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 14 місцевих рад з 8 областей України. В місті  Краматорськ за реалізацію ініціативи відповідає Громадська організація «Точка доступу».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev