ВІДЕО.«Важко повертатись в ті події», - бійці в зоні АТО побачили популярний фільм «Кіборги»

Український режисер Ахтем Сеїтаблаєв показав фільм «Кіборги» про захисників донецького аеропорту бійцям в зоні АТО.

Бійці в зоні АТО побачили популярний фільм «Кіборги»

242 дні українські військові обороняли донецький міжнародний аеропорт. За незламність і силу вороги прозвали їх "киборгами", а режисер Ахтем Сеїтаблаєв зняв однойменний фільм. За 3 тижні в Україні фільм побачили близько 300 тисяч глядачів, що стало рекордом для вітчизняного кінопрокату. 

В День пам`яті кіборгів кінострічку про сучасних українських героїв побачили безпосередні учасники боїв за донецьке летовище, які зараз несуть службу в зоні АТО.

Не дивлячись на «похідні» умови кінопоказу, низьку температуру в імпровізованому кінозалі, бійці до останньої хвилини, затамувавши подих, спостерігали за подіями на екрані. Військові зізнаються —  ділитись враженнями після перегляду не дуже хочеться, краще помовчати і подумати.

«Важко повертатись в ті події, - розповідає боєць з позивним «Хвост», учасник боїв за донецький аеропорт. - Не дивлячись на різні погляди, всі ми воювали за своїх рідних і близьких. У фільмі показані різні точки зору, різні світогляди, але мета була у всіх одна - захистити свої родини».

ЧИТАЙТЕ: Они выстояли — не выстоял бетон: сегодня День защитников донецкого аэропорта

Режисер фільму Ахтем Сеїтаблаїв відмічає, що найбільше переймався тим, як його творіння сприймуть спражні реальні захисники. Але побоювання виявились марними.

«Насправді, бійці  — дуже гарна та уважна публіка, - розповідає Ахтем. - Тому всі наші побоювання були зайвими. Коли бачиш їх очі під час перегляду, їх реакцію…це найкраща винагорода і мотивація особисто для мене. Ми добре знаємо, завдяки кому маємо можливість зараз спокійно жити і знімати кіно. Я і вся наша знімальна група вдячні хлопцям, які виборюють мир для всієї України».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev