У Краматорську на Донеччині встановили пам’ятний знак на честь захисників Донецького аеропорту

Пам’ятний знак встановили на кошти 81 аеромобільної бригади ВСУ і волонтерів.

Пам’ятний знак привезли з Житомира, а от зображення створювали самостійно військовослужбовці 81 аеромобільної бригади, передає кореспондент ІА «Вчасно».

На пам’ятнику зображений загиблий старшина Максим Ридзанич, який, 23 січня, останній виходив із своїми бійцями з території донецького летовища. Невдовзі він загинув під Опитним.

«Ми не випадково вибрали саме Максима, бо він був героїчною людиною, — розповів начальник прес-служби 81 бригади ВСУ Костянтин Татаркін.- Цей знак означає мужність та відвагу. А також те, що ми дамо відсіч будь-якому ворогу,що прийде на нашу землю».

Полеглих військовослужбовців згадали хвилиною мовчання. Загалом оборона аеропорту ім. Сергія Прокоф’єва тривала 242 дні. За цей час загинуло 60 бійців 81 бригади.

Окрім Донецького аеропорту воїни втрачали побратимів під Авдіївкою, Опитним та Світлодарській дузі.

«Хочу розповісти про свого хорошого друга, — згадує військовослужбовець ЗСУ Ігор Бабаян. — На жаль його вже з нами немає.Йому було 22 роки. Він загинув у промзоні Авдіївки, під час обстрілу. Він був героїчною людиною. От тільки шкода, що про його життя, я більше дізнався вже після його смерті».

Звертаючись до особового складу генерал-лейтенант, командувач Високомобільних десантних військ ЗСУМихайло Забродський наголосив: «Термінал - це наша відповідь. Це - наш гібрід, який працює і по сьогоднішній день. І буде працювати ще довго. І справа не тільки в кількості знищеного особового складу чи техніки противника, і не тільки в тривалості цієї оборони. Річ у тім, що це наша відповідь, яку ми впевнились, що почули у Донецьку, а саме головне у Москві. Ми продемонстрували, що якщо буде потреба, то так буде охоронятися кожна будівля, кожен клаптик нашої землі».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev