Україна визнає тільки два документи, виданих в ОРДЛО, - про народження і про смерть, - Тука

Документи про факти народження та факти смерті, видані "владою" ОРДЛО,- єдині документи, які відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу визнає Україна.

Фото: inforesist.org

Закон про реінтеграцію Донбасу дає змогу імплементувати в законодавче поле України документи про факти смерті і народження, видані окупаційною владою ОРДЛО. Про це в ефірі 5 каналу розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Георгій Тука.

«Для мене найбільш неочікувано, що цим законом визнали єдині документи, які надаються так званою "владою" ОРДЛО, – це документи про факти народження і факти смерті, бо ми півроку витратили часу для того, щоб разом із МОЗ з залученням Червоного Хреста розробити механізм, яким чином можна ці документи в законодавче поле України імплементувати, - підкреслив Тука. - Бо, на жаль, дуже невелика частина батьків, діти яких народжуються на окупованій території, звертаються до єдиного можливого на сьогоднішній день шляху – це визнання факту народження дитини через судові позови. І тому, чесно кажучи, ми втрачаємо величезну кількість наших громадян новонароджених, як громадян України».

Нагадаємо, 18 січня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект №7163 про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev