«Агресору не подобається, коли його називають агресором», — Порошенко обіцяє якнайшвидше підписати законопроект про реінтеграцію Донбасу

Прийнятий українським парламентом законопроект про реінтеграцію Донбасу буде підписаний якнайшвидше, про це заявив Президент України.

Законопроект про реінтеграцію Донбасу буде підписаний якнайшвидше, заявив Президент України/ фото з відкритих джерел

Петро Порошенко підкреслив, що вкрай негативна реакція Росії на прийняття цього законопроекту яскраво свідчить, що Україна на правильному шляху.

«Агресору не подобається, коли його називають агресором», — зазначив Порошенко, підкресливши, що Росія у критиці законопроекту поводить себе за принципом «на злодієві шапка горить».

Також Порошенко наголосив, що ухвалений законопроект не суперечить Мінським домовленостям.

«Хочу підкреслити, що ані дух, ані буква цього закону не суперечать Мінським угодам, як це хоче представити Москва. На відміну від Росії, яка шукає будь-якого приводу, щоб їх не виконувати, Україна неухильно дотримується й буде дотримуватися всіх своїх міжнародних зобов’язань», – заявив він.

Нагадаємо, що Парламент ухвалив закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях» 18 січня. У документі, серед іншого, міститься пункт про визнання Росії державою-агресором. Дії України в регіоні визначаються як стримування і відсіч російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях на підставі статті 51 Статуту ООН, яка визначає право держав на самооборону. У документі також наголошується, що тимчасова окупація Російською Федерацією територій України незалежно від її тривалості є незаконною і не створює для Росії жодних територіальних прав.

19 січня народні депутати від «Опозиційного блоку» зареєстрували проект постанови про скасування рішення про ухвалення закону, тим самим заблокувавши підписання документа.

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що схвалений Верховною Радою закон про реінтеграцію Донбасу суперечить Мінським угодам і загрожує ескалацією на сході України.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev