5 тисяч домогосподарств на Донбасі отримають корми для сільгосптварин

5 тис. домогосподарств із 32 населених пунктів Донецької області і 17 сіл Луганської області отримають допомогу в рамках програми Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) з реагування у надзвичайних ситуаціях і відновлення постраждалих від конфлікту територій на Східній України.

5 тисяч домогосподарств на Донбасі отримають корми для сільгосптварин/ фото з відкритих джерел

Всі населені пункти, обрані для надання допомоги, розташовані в 5-10 км від лінії розмежування.

Цього разу малі фермерські господарства отримають допомогу у вигляді кормових наборів для сільгосптварин. Загальна кількість одержувачів допомоги в рамках цієї програми складе 45 тис. осіб, передає AgroTimes.net. 

Кожне домогосподарство-одержувач отримає набір зі 125 кг концентрованого корму (по 50 кг подрібненої кукурудзи та пшениці, 25 кг соєвого шроту) для збалансованого харчування домашньої худоби. 

«У результаті конфлікту, що триває, і труднощів із доступом до кормів поголів'я худоби значно скоротилося, – зазначив координатор надзвичайної програми ФАО в Україні Фаррух Тоїров. – З одного боку, конфлікт підриває стійкість сільського господарства. З іншого, він є причиною зростання цін на продовольство і відсутності продовольчої безпеки».

Крім того, додав він, «ми не повинні забувати про грошову бідність, що зростає. Люди, які проживають уздовж лінії зіткнення і не мають реальних грошей для покупки корму, майже не в змозі утримувати тварин».

Проте дослідження ФАО свідчать про зростання інтересу до тваринництва – таким чином сільські жителі з низьким доходом прагнуть забезпечити себе продовольством.

У 2017 році ФАО надала допомогу більше, ніж 20 тис. уразливих домогосподарств, використовуючи цільовий підхід для поставок високоякісного насіння, сіна, систем крапельного зрошення, птиці та молодняка тварин разом із кормом, а також покрокові інструкції та навчальні матеріали щодо їх вирощування.

Всі сільськогосподарські ресурси, що розподіляються в рамках проектів ФАО в Україні, закуповуються на території України і проходять процедуру відкритих тендерів.

ФАО планує продовжити надання сільськогосподарських ресурсів у 2018 році. Крім того, організація продовжить надавати обладнання сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам для спільного використання фермерськими господарствами на сході України.

Розподіл наборів кормів для тварин вже розпочато, він триватиме до середини лютого.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev