Захисники тварин у Краматорську переконали депутатів прийняти гуманну програму для безпритульних тварин

Депутати Краматорської міськради на Донеччині затвердили «Програму охорони тваринного світу та регулювання численності безпритульних тварин гуманними методами у м. Краматорськ на 2018-2020 роки".

Фото з відкритого джерела

Незважаючи на те, що питань було багато і захисники тварин майже 2 роки переконували міськраду прийняти програму, це вдалося 24 січня цього року, повідомили у соцмережі представникі ГО «Друг» і місцева депутатка Лілія Кісліцина. 

Бюджет Програми складає 7,5 мільйонів гривень на основні заходи і 150 тисяч на просвітницьку роботу з населенням. В рамках проекту  планується зменшення кількості безпритульних тварин через біостерилізацію, вакцинація від сказу, чипізація, введення обов’язкової реєстрації всіх собак, просвітницька робота з населенням.

Сесія Краматорської міської ради Сесія Краматорської міської ради«Рішення, яке ми прийняли, а саме про запуск цієї Програми, дуже важливе з багатьох причин, — зазначила Лілія Кісліцина, керівниця комісії по цьому питанню. — По-перше, це дійсно велика проблема для міста. За підрахунком фонду «Друг» в Краматорську тільки безпритульних собак близько чотирьох тисяч. І всі вони несуть потенційну загрозу здоров’ю наших мешканців. 
По-друге, вирішення цієї проблеми в гуманний спосіб (а саме це передбачає Програма) служить маркером цивілізованості нашого суспільства, моральним прикладом для наших дітей та, нарешті, ознакою нашого бажання дотримуватися законів, які забороняють знищення та жорстоке поводження з тваринами». 

Прихильники Програми сподіваються, що гроші на її реалізацію будуть виділені вже у лютому.

«Зараз до нас звертаються з інших міст країни з проханням поділитися досвідом, як скласти подібну програму для своїх територій, — зазначила Лілія Кісліцина. —  Це приємно, що Краматорськ розглядають як приклад гуманного та програмного вирішення питання безпритульних тварин. І дуже хочеться, щоб ми залишилися прикладом не тільки в розробці, але й у впровадженні наших планів». 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev