В минулому році на Донеччині для дітей-сиріт придбали 185 квартир

Діти Донеччини, які залишилися без батьків, у 2017 році отримали ключі від 185 кватир.

Скриншот з відео вручення ключів В’ячеславу Сердюку

Житло для дітей-сиріт здебільшого купують на кошти з обласного та місцевих бюджетів. 

Днями у Волновасі вручили ключі від однокімнатних квартир хлопцям-сиротам – 23-річному Миколі Єрмоленку та 25-річному В’ячеславу Сердюку, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Донецької ОДА Павло Жебривський. 

«В’ячеслав Сердюк закінчив ПТУ за спеціальністю «Оператор комп’ютерного набору», зараз працює на автотранспортному підприємстві, — зазначив голова області. — Квартира для нього обійшлася у 270 тисяч гривень (ця сума була профінансована за принципом 50 на 50 з обласного та місцевого бюджетів). Квартира з гарним ремонтом, частково – з меблями.

Микола Єрмоленко зараз вчиться на 3 курсі фізико-математичного факультету Бердянського державного педагогічного університету, майбутній вчитель фізики та математики. Квартиру для нього - з гарним ремонтом та меблями - придбали за 277 тисяч гривень». 

Загалом у 2017-му році для дітей-сиріт з Донеччини купили 185 квартир (130- упорядковане житло, яке переходить дітям у власність) і 55 квартир – так зване соціальне житло.

Із 130-ти квартир упорядкованого житла за програмою Донецької ОДА, яка передбачає співфінансування (половина суми надходить з обласного, половина – з місцевого бюджету), придбали 97 квартир. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev