Експерти назвали області, де найгірше ставляться до переселенців

Соціологи оприлюднили кількість внутрішніх переселенців в Україні та розповіли, де найгірше до них ставляться.

Станом на сьогодні, 29 січня, взято на облік 1 492 970 переселенців. Із них — 1 218 430 сімей з окупованих територій Донбасу та АР Крим. Про це йдеться на сайті Міністерства соціальної політики.

Через велику кількістю переселенців фахівці Міністерства тимчасово окупованих територій провели дослідження щодо рівня нетерпимості до внутрішньо переміщених осіб. Найгірша ситуація була зафіксована в Харківській області.

"Найнижчий рівень нетерпимості був виявлений у Київській і Львівській областях", — заявила радник з питань внутрішньо переміщених осіб Анастасія Одинцова.

Також вона наголосила, що ситуація на Харківщині спонукає вжити термінових заходів.

Найскладніша ситуація із забезпеченням основних життєвих потреб населення склалася у Донецькій та Луганській областях. Це зумовлено високим показником безробіття.

"Найкраща ситуація у нас склалася в Києві, тому що тут є можливість оренди житла і найвища заробітна плата. За результатами моніторингу, вона виявилася вдвічі вищою, ніж в інших регіонах", — розповіла експерт.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev