На Донеччині викрито чиновників, які дерибанили земельні ділянки на узбережжі Азовського моря

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою Донецької області викрили оборудку посадовців із земельними ділянками на узбережжі Азовського моря.

Депутати сільради та чиновники місцевого відділу Держгеокадастру протягом 2010-2012 років незаконно виділили понад тридцять земельних ділянок по десять соток кожна у селі Білосарайська коса, зазначається на сайті СБУ.

Зловмисники, з порушенням вимог чинного законодавства щодо охорони прибережної водозахисної смуги, штучно нарощували територію коси, підсипаючи на ділянки будівельні відходи та сміття.  

«Власниками незаконних ділянок ставали родичі та спільники чиновників. Оперативники спецслужби встановили, що потім земля реалізовувалася ділками за ринковими цінами у 5-10 тисяч доларів США за сотку. Отримані гроші витрачались учасниками оборудки на будівництво котеджів, готелів на узбережжі Азовського моря, придбання елітної нерухомості та виводились за закордон, зокрема до Росії», – йдеться у повідомлені. 

Наразі тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших службових осіб, причетних до оборудки, вирішується питання щодо відшкодування на користь громади понад двадцять два мільйони гривень.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev