ФОТО. У прифронтовому Покровську вшанували воїнів-афганців

У день 29-ї річниці виведення військ з Афганістану у Покровську Донецької області вшанували воїнів-інтернаціоналістів.

У Покровську Донецької області вшанували воїнів-афганців

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниці виведення військ з Афганістану у Покровську пройшли урочисті заходи, повідомляє ІА «Вчасно».

На початку урочистостей у місцевому Палаці культури до ветеранів-інтернаціоналістів з привітаннями звернулись представники районної і міської влади, військового комісаріату, а також представники різноманітних організацій , які вже тривалий час підтримують воїнів.

«На жаль, війна зайшла на нашу Батьківщину, недалеко від нас знаходяться передові позиції ЗСУ, в таку важку годину ми висловлюємо слова великої вдячності всім людям, які сумлінно допомагають встановленню миру на нашій землі, — звернувся зі словами привітання Валерій Бєляєв, військовий комісар Покровсько-Ясинуватського ОВК. — Вітаємо вас із сьогоднішнім днем, ви віддали з честю свій військовий обов’язок. Не соромтесь цього —  ви справжні захисники Батьківщини».

Валерій Бєляєв відмітив, що в зоні відповідальності Покровсько-Ясинуватського військового комісаріату обліковано 715 учасників бойових дій на території інших держав, що забезпечували мир та стабільність у 12 країнах світу, зокрема в Анголі, Афганістані, Єгипті та Іраку.

Ветеран-афганець Сергій Крижко Ветеран-афганець Сергій Крижко«Сьогодні мене переповнює відчуття скорботи, я служив в одному із бойових підрозділів мотострілкового полку, був заступником командира взводу, приймав участь у 14-ох бойових операціях, які досі пам’ятаю, — розповів ветеран-афганець Сергій Крижко. — Було тяжко, гинуло багато хлопців з підрозділу. В одній із останніх операцій загинув командир роти та мої українські побратими. Ми робили всі зусилля та прикладали всі можливості, щоб знищити ворога, який заважав мирному тихому життю афганського народу».

Присутні ветерани-інтернаціоналісти були відзначені почесними грамотами, подяками, грошовою допомогою та подарунками. Для всіх присутніх виступили дитячі творчі колективи міста, поети та самі талановиті ветерани. По закінченню урочистої частини афганці вирушили до пам'ятного знаку воїнам-афганцям, де відбулося покладання квітів.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev