ФОТО. В пам’ять про загиблих: у Краматорську світлини героїв Небесної сотні розмістили на Мапі Єдності

У Краматорську Донецької області вшанували пам’ять про загиблих героїв Небесної сотні.

Вшанувати подвиг учасників Революції Гідності у Краматорську біля пам’ятника Шевченка прийшли волонтери, громадські діячі та містяни, передає ІА «Вчасно».

Світлини загиблих майданівців розмістили на Мапі Єдності, що була зібрана 22 січня цього року, в день Соборності України, за ініціативи волонтерського руху «Краматорські бджілки».

Нагадаємо, карту України було складено з 448 магнітних пазлів, що збиралися на окремих локаціях, а потім були з’єднані в одне ціле.

Почесне право викласти світлини героїв Небесної сотні надали дітям, громадським активістам та волонтерам.

Серед загиблих – двоє краматорчан. Це музикант Іван Пантелеєв - його 20 лютого 2014 року вбили снайпери на вулиці Інститутській. За свідченням лікарів та його матері — в тілі Іван мав сім куль.

Другий краматорчанин, Сергій Бондарев, працював програмістом у Києві. Його життя обірвалося 18 лютого 2014 року. Загинув від чотирьох кульових поранень під час першого штурму біля Будинку профспілок.

 Мапу Пам’яті планують встановити в майстерні "Краматорських бджілок", що фактично перетворилась на діючий музей військового волонтерства.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev