На Волині зібрали кошти для будівництва храму Київського Патріархату у прифронтовій Волновасі

На благодійному концерті на Волині зібрали понад 300 тисяч гривень на храм Святого Миколая у Волновасі Донецької області.

Скріншот із відео "Волиняни будують храм в АТО"

У Луцьку відбувся благодійний концерт з метою збору коштів на будівництво храму «Святого Миколая» у місті Волноваха за участю лідерів популярних гуртів «ВВ» Олега Скрипки та «Чорні черешні» Юрія Поліщука. Про це повідомляє інтернет-видання «Волинь-нова».

На заході у Митрополит Луцький та Волинський Михаїл наголосив, що цей концерт – спільний біль усіх українців, адже у Волновасі будують не просто черговий храм, а храм пам’яті та вдячності тим, хто загинув.

Церква зводиться в пам`ять про загиблих воїнів 51-ої ОМБР 22 травня 2014-го року, які були жителями Волині. 

ЧИТАЙТЕ: В Волновахе на месте гибели бойцов ВСУ началось строительство храма

У травні 2014 року вони мали б увійти у Волноваху, щоб розташуватися там, проте місцеві жителі не впустили військових у місто, і ті зайняли позиції поблизу населеного пункту - в поле. Військові зробили помилку, розташувавшись в добре прострілюваному місці, вранці 22 травня волинські бійці були атаковані бойовиками - ті практично розстріляли їх зі стрілецької зброї і гранатометів. В бою загинули 9 українських військових, ще 17 отримали поранення.

Українські артисти Олег Скрипка та Юрій Поліщук від гонорару за концерт відмовилися. Тож кошти, отримані з розповсюдження благодійних квитків, підуть на будівництво храму.

Благодійники зібрали понад 300 тисяч гривень з продажу квитків на концерт, а також ще більше восьми тисяч люди поклали у скриньки перед концертом.

Храм планують відкрити саме 22 травня - до четвертої річниці загибелі воїнів. Маленька дерев’яна церква має стати не тільки місцем для молитви: біля неї буде розбито невеличкий сквер для відпочинку з дітьми, діятимуть Недільна школа і благодійний осередок.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev