Відомий кобзар, волонтер АТО потребує допомоги небайдужих

Валерій Харченко, сучасний кобзар і волонтер, який з 2014 року допомагає бійцям АТО, потребує допомоги.

Фото з Facebook Валерія Харченко

Валерій Харченко – альтруїст, волонтер, за роки війни на сході він України об’їздив всю зону АТО з концертами, підіймаючи хлопцям на передовій бойовий дух та настрій унікальними авторськими та народними піснями, зіграними на кобзі, повідомляє ІА «Вчасно».

Також за допомогою Фонду Папи Римського Валерій доставляв військовим життєво необхідні ліки.

Усі ці роки добрі справи чоловік робить у перервах між доглядом за хворою дружиною і пошуками коштів на відбудову спаленого будинку.

Будинок дніпровського кобзаря Валерія Харченка згорів 29 жовтня 2014 року. Він врятував з палаючого будинку паралізовану дружину, майже неушкодженою виніс з вогню кобзу. Але все інше - згоріло. Нині Валерій та його дружина Вікторія мешкають у рідному Дніпрі практично під відкритим небом, у сарайчику.

Міська влада та депутати виділяють чоловікові грошову допомогу у 20-30 тисяч гривень на рік, але цього не вистачає на дорогі медикаменти та лікування для дружини. У жінки складний діагноз – бульбарний параліч, який виник унаслідок перенесеного три роки тому інсульту, Валерій постійно доглядає за Вікторією, бо вона не може самостійно харчуватись, пересуватись, говорити.

Для відновлення будинку і продовження лікування Вікторії чоловікові дуже потрібна моральна й матеріальна підтримка. Для ремонту сім’ї потрібно 10 тисяч доларів.

Валерій уже 4 рік «стукає у всі двері», але допомога ні звідки не приходить. Від держави Валерій отримає мізерні 160 грн щомісяця – допомогу по догляду за інвалідом 2 групи. Також чим може, йому допомагає старенька мати з вітчимом. Зараз у чоловіка лишається надія лише на допомогу небайдужих людей.

Фінансово допомогти чоловікові можна, перерахувавши гроші на картки:
4731 2191 0607 4010 — VISA ELECTRON PrivatBank фінансова допомога Western Union 
5168 7420 2289 3782 — картка для доларів|
5168 7420 2480 4167 ​​- картка для євро, SWIFT- ПриватБанк

Зв‘язатись із Валерієм Харченком можна за телефоном 098 50 52 947 та через Facebook — https://www.facebook.com/xarchenko.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev