На Донеччині з’явиться спортивний комплекс для тренувань з велоспорту

У Лимані Донецької області побудують спортивний комплекс для розвитку велоспорту.

Лимані Донецької області побудують спортивний комплекс для розвитку велоспорту.

Для розвитку велоспорту планують побудувати готель, трасу ВМХ та спортивні майданчики, передає ІА «Вчасно».

Наразі здійснено капітальний ремонт з термомодернізацією будівлі КПНЗ «СДЮШОР з велосипедного спорту». На це з обласного бюджету витрачено 1258,4 тис. грн, триває розробка проектно-кошторисної документації для будівництва нового спортивного комплексу.

На базі «Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту» (ОСДЮСШОР) готують спортсменів, що входять до резервного, кандидатського та основного складу збірної команди області та України з велосипедного спорту на шосе, треку, МТБ.

Так, до листопада 2014 року в області функціонувало 5 філій ОСДЮСШОР у містах Донецьк, Красний Лиман, Краматорськ, Докучаєвськ, Новоазовськ.

Усього працювало 22 тренера-викладача, навчалось 650 учнів.

Основний центр розвитку школи знаходився в Донецьку, де працювало 16 тренерів й навчалось 350 учнів.

Але у зв’язку з проведенням бойових дій школу було перереєстровано у місті Лиман Донецької області. Так, школа втратила 14 тренерів-викладачів, а разом з ними понад 400 учнів, практично весь парк автотранспорту, велику кількість велосипедів та інвентарю, які залишилися на неконтрольованій українською владою території.

На сьогодні Обласна СДЮСШОР з велосипедного спорту об’єднує відділення в 3 містах області: Лиман, Маріуполь, Краматорськ. У школі займаються 214 учнів і працює 9 тренерів-викладачів. Вісім спортсменів школи входять до складу збірної команди України.

«Не менш важливим та пріоритетним завданням є підготовка та участь спортсменів Донецької області у XXXII літніх Олімпійських та XVI Паралімпійських іграх 2020 року в м. Токіо (Японія) та підготовка спортсменів-кандидатів та участь в II Європейських іграх у 2019 році в Білорусі, тому розбудова спортивної інфраструктури має велике значення», - зазначив начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької обласної державної адміністрації Володимир Мицик. – Новий комплекс дасть змогу тренуватися нашим спортсменам, у гідних умовах та завойовувати нові нагороди».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev