Опорні школи Донеччини готові приймати дітей з інвалідністю

Опорні школи Донецької області готові приймати на навчання дітей з інвалідністю. 

Фото: pedpresa.ua

Під час публічного річного звіту очільник ДонВЦА Павло Жебрівський повідомив, що діти з інвалідністю зможуть повноцінно навчатись у опорних школах області, адже для цього створені всі необхідні умови, повідомляє ІА «Вчасно».  

Серед основних умов, необхідних для створення інклюзивного освітнього середовища, в школах має бути забезпечена доступність будівель, споруд і приміщень, наявність навчально-дидактичного забезпечення, сучасного корекційно-реабілітаційного обладнання, а також уведення посад корекційних педагогів і забезпечення пристосованими автобусами для підвезення учнів з фізичними обмеженнями.

Також Жебрівський зазначив, що на Донеччині у 2017 році понад 2000 дітей здобули освіту завдяки дистанційному навчанню.

Було відмічено, що за успіхи у навчанні 11 школярів з Донеччини отримують президентські стипендії, 82 школярів — виплати від Донецької ОДА. Для дітей-сиріт минулого року було придбано 152 квартири, у 2018 запланована купівля 235 квартир та 6 будинків сімейного типу. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev