«У нас є все, щоб стати еко-регіоном» — мешканці Донеччини започаткували бізнес з вирощування трав та спецій

На Донеччині започаткували соціальне підприємництво з вирощування та реалізації лікарських трав та спецій. 

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Соціальне підприємництво "Трава.UA" з вирощування та реалізації лікарських трав, засноване групою активістів і філантропів зі сходу України. Керівником проекту є керівник фонду «Libera Liberati» Максим Потапчук.

«Мій дід був досить відомим травником, до того ж наш регіон дуже багатий на цілющі трави, - розповідає Максим. - Тому виникла така ідея  створення еко-бізнесу, і вже минулого року ми зібрали свій перший врожай».

Трави, чаї та спеції вирощують в екологічно чистій зоні на Київщині, збирають на самій Донеччині, а також частково на західній Україні.

За мету взято виробництво якісної продукції, розвиток малого аграрного бізнесу на сході України та сполучення бізнесу з допомогою дітям, що постраждали внаслідок війни, шляхом підтримки Міжнародного волонтерського проекту «Вишиті Мрії», заснованого в 2015 році.

«15% прибутку спрямовується на закупівлю матеріалів для дитячого розвитку в рамках проекту «Вишиті Мрії», - розповідає керівник фундації. - 10% прибутку спрямовується на освітню роботу зі школярами в літніх таборах та школах. В подальшому плануємо організовувати такі собі еко-табори за участі молоді».

В планах підприємців організація освітніх майданчиків-лекторіїв для фермерів-початківців та фахівців із Донеччини та Луганщини для вивчення нових технологій у вирощуваннї лікарських рослин та спецій, а також просування їх на ринку.

«У нас є все, щоб стати еко-регіоном: земля, люди, кліматичні умови. Це досить популярний напрямок у світі, тому будемо раді, якщо фермери Донеччини приєднаються до нашого еко-руху», — додав Максим Потапчук.

Адреса проекту у Фейсбуці.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev