Бахмут першим на Донеччині приєднається до всеукраїнської медичної системи е-Health

Першим містом Донеччини де має запрацювати медична інформаційна система е-Health буде Бахмут.

Фото: ФБ Павло Жебрівський

На сьогодні у Бахмуті проект знаходиться на завершальній стадії впровадження: вже створена єдина апаратно-мережева інфраструктура, що об'єднала усі лікувальні заклади міста, створена серверна система з можливістю резервного зберігання інформації. Про це повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський на своїй сторінці у ФБ.

«Це пілотний проект. Його реалізація дозволить автоматизувати діяльність лікувально-профілактичних закладів, впровадити електронний документообіг (електронну картку пацієнта, електронний рецепт), розвивати телемедицину та оперативно інформувати пацієнтів», - відмітив голова Донеччини. 

На практиці реалізація проекту виглядатиме так: лікар швидкої допомоги, поки їде на виклик, вже матиме можливість ознайомитися з електронною карткою пацієнта, щоб знати, з чим він матиме справу на місці; пацієнт зможе записатися на прийом до лікаря, не виходячи з дому, і не тільки.

На повну силу у Бахмуті система має запрацювати у червні.

«Подібні заходи з переходу на електронну систему в галузі охорони здоров'я проводимо ще у Волновасі й Волноваському районі та Маріуполі. Таким чином відпрацьовуємо три моделі функціонування системи: у найбільших місті та районі області та у малому місті», - повідомив Жебрівський.

До кінця року усі три пілотні проекти мають бути завершені, а у 2019-му система впроваджуватиметься по всій області.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev