Нові правила для здачі на водійські права запровадили у МВС

Головний сервісний центр МВС уперше запровадив чек-лист для практичних іспитів на отримання водійського посвідчення.

Нові правила для здачі на водійські права запровадили у МВС/ фото з відкритих джерел

Головний сервісний центр МВС уперше запровадив чек-лист для практичних іспитів на отримання посвідчення водія, повідомляє прес-служба МВС.

«Екзаменатори користуватимуться зручним чек-листом під час практичної частини іспиту. В ньому зазначені перелік вправ та типові помилки, котрих припускаються громадяни під час практичного іспиту, та шкала оцінювання", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що практичний іспит матиме два етапи: перший етап проходить на майданчику для навчання з початкового керування, другий – на визначеному маршруті в умовах дорожнього руху.

На першому етапі іспиту тестуються такі вміння водія, як підготовка до початку руху, зупинка транспорту на підйомі/спуску, заїзд у двір, "гараж" з правого/лівого боку тощо.

На другому етапі іспиту – маневрування у потоці, дотримання швидкості руху та вимог дорожньої розмітки і дорожніх знаків тощо.

У МВС зауважили, що для спрощення процесу підготовки до іспиту, громадяни можуть безкоштовно завантажити чек-лист із сайту Головного сервісного центру МВС.

"Під час іспиту чек-лист друкується на зворотній частині екзаменаційного листа, його наявність гарантує прозорість та зрозумілість системи оцінювання навичок кандидата у водії. По завершенні іспиту особа, яка його складала, може ознайомитися із зазначеними екзаменатором помилками, залишивши на чек-листі свій підпис", – зауважується у повідомленні.

Після проходження іспитів екзаменаційні листи зберігаються в сервісному центрі МВС упродовж трьох років.

У майбутньому планується запровадження фото- та відеофіксації практичної частини іспиту.

У МВС нагадують, що підготуватися до теоретичної частини іспиту тепер можна на сайті Головного сервісного центру МВС: тут працює онлайн-тренажер з ПДР.

Як повідомлялось, Міністерство внутрішніх справ України ініціює скорочення терміну дії вперше виданого посвідчення водія з 30 до 2 років.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev