Міжнародні представники АСТЕD допомагають місцевим рятівникам долати наслідки війни на Донбасі

Спеціалісти гуманітарної програми АСТЕD  упродовж 5 місяців працювали у населених пунктах сходу України, у 5 км зоні розмежування, щоб вивчити потреби та розробити рекомендації щодо зниження ризиків для населення .

«Ми працювали з районними адміністраціями та підрозділами ДСНС, щоб оцінити ризики для населення та плани реагування на них. Також досліджували, якої допомоги люди  потребують від міжнародних організацій, аби покращити реагування на надзвичайні ситуації. Ми з’ясували, що люди, які проживають у 5 кілометровій зоні від лінії зіткнення, постійно перебувають у зоні небезпеки», - наголосив менеджер проекту АСТЕD Ян Севера під час тренінгу у Краматорську, передає ІА «Вчасно».

Для вітчизняних рятувальників така допомога є важливою, особливо в умовах запровадження децентралізації та відкритті Центрів безпеки у кожній громаді.

Це дозволить посилити можливості та ефективно реагувати на наявні гуманітарні потреби.

А створені карти місць небезпеки та швидкої допомоги, документи та рекомендації допоможуть швидко зреагувати у надзвичайних ситуаціях. Цьогоріч АСТЕD також продовжить роботу на Сході України, зокрема, у пошуках спонсорів для реалізації проектів, залучаючи донорів від ООН.

«Ми отримуємо нову техніку, за 4 роки ми змогли відкрити 6 Центрів Безпеки, цього року плануємо ще 8. На лінії розмежування наші групи працюють кожного дня, наприклад, в Авдіївці – це 40 чоловік особового складу, крім того, ми працюємо у Мар’їнці та Авдіївці. Допомагаємо населенню у відновленні житла. Окрім того, що ми приїхали на виклик та локалізували проблему, ще потрібно правильно заповнювати документацію, бо це передбачає потім виділення коштів на відновлення. І тут правильно потрібно все фіксувати», - розповів заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України в Донецькій області Владислав Гусинський.

В Україні АСТЕD активно діє з 2015 року за підтримки міжнародної організації USAID. Вона працює за гуманітарними та розвиваючими програмами у 40 країнах світу та реалізує понад 460 проектів на рік, що охоплює понад 11 млн бенефіціарів по всьому світу.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev