В ОБСЄ показали, як бойовики стріляють по безпілотнику місії на Донбасі

Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг оприлюднив фото того, як бойовики ціляться із стрілецької зброї по безпілотнику місії.

В ОБСЄ показали, як бойовики стріляють по безпілотникам місії на Донбасі / скріншот із відео на YouTube каналі Українського кризового медіа-центру

Під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг оприлюднив фото, як 10 березня бойовик цілились із стрілецької зброї по безпілотнику моніторингової місії.

Взагалі минулого тижня незаконні збройні формування заважали роботі спостерігачів СММ ОБСЄ 23 рази. 

«З багатьма такими обмеженнями ми стикалася у районах вздовж неконтрольованої ділянки державного кордону у Луганській області. Третій тиждень поспіль озброєні чоловіки наказували нашим спостерігачам покинути ці райони», – зазначив Александр Хуг.

10 березня поблизу непідконтрольного урядові Тернового бойовики обстріляли безпілотники ОБСЄ зі стрілецької зброї. Інша команда спостерігачів СММ зіштовхнулася з погрозами від незаконних збройних формувань 5 березня.

«Озброєний чоловік у непідконтрольному Козацькому навів автомат на неозброєних цивільних спостерігачів та наказав їм покинути цей район», – повідомив Хуг.

Також СММ ОБСЄ зафіксувала зниження кількості випадків порушення режиму тиші на 82%, порівнюючи з позаминулим тижнем. Зменшилася також кількість випадків застосування озброєння, яке мало бути відведене.

«Таке озброєння використовували 13 разів у порівнянні з більше ніж 300 випадками застосування такого озброєння, зафіксованого за тиждень до цього», – зауважив Александр Хуг.

Моніторингова місія зафіксувала також 30 одиниць важкого озброєння, розташованого із порушеннями: 10 – у непідконтрольних урядові районах, 20 – на підконтрольній урядові території. Не дивлячись на зниження кількості обстрілів, СММ ОБСЄ зафіксувала локальні випадки загострення ситуації – у районах на Схід та Північних Схід від Маріуполя. 

Окрім цього, спостерігачі ОБСЄ зафіксували випадки обстрілу цивільного транспорту. Так, автомобілі, які перевозили працівників Донецької фільтрувальної станції, чотири рази потрапляли під обстріли зі стрілецької зброї.

Обстріляний автомобіль працівників Донецької фільтрувальної станції / скріншот із відео на YouTube каналі Українського кризового медіа-центру Обстріляний автомобіль працівників Донецької фільтрувальної станції / скріншот із відео на YouTube каналі Українського кризового медіа-центру

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev