У Дружківці з’явилося нове обладнання для лікування жіночих хвороб

Громадська організація «Україна Можливостей» придбала апарат для лікування жіночих недуг у Дружківці.

Громадська організація «Україна Можливостей» придбала апарат для лікування жіночих недуг у Дружківці/Фото Віктор Сотніков

У Дружківській центральній міській клінічній лікарні з’явилося нове обладнання для лікування жіночих хвороб.

Апарат придбали, за ґрантові кошти активісти ГО «Україна Можливостей» у рамках проекту «Здорову жінку - в Дружківку», передає ІА «Вчасно».

Використання високочастотного приладу «Надія -200РХ» дозволить проводити лікування низки патологій шийки матки, що сприятиме запобіганню онкологічних захворювань. Крім того, після його застосовування не лишаються рубці, і він не пошкоджує сусідні тканини. Апарат придбали за 40 тисяч гривень та 4 тисячі гривень виділила Дружківська міська рада на закупівлю електродів.

«Всі наші ініціативи стосуються тих сфер, де виникають певні проблеми. Жінці необхідно, хоч раз на рік звертатися до лікарів, і тут має бути тільки сучасне обладнання. Ми поцікавилися у лікарів жіночої консультації, чого саме їм у роботі не вистачає, що в першу чергу потрібно. А застосування цього апарату при лікуванні, допоможе жінці зберегти репродуктивні функції та уникнути різних ускладнень», - розповіла координатор проекту ГО «Україна Можливостей» Світлана Агаджанян.

Щороку тисячі жінок звертаються за відповідним лікуванням у жіночу консультацію, а «Надія -200РХ» слугуватиме понад 5 років.

Окрім придбання апарату, у рамках проекту, передбачається просвітницька діяльність – розміщення плакатів та буклетів у лікарнях, школах, комунальних установах, із закликом жінок уважніше ставитися до свого здоров’я.

Це вже сьомий проект активістів, але у сфері медицини – перший. Раніше, за їх ініціативи було обладнано інтерактивний клас, встановлено фільтри для питної води та майданчики урізних школах Дружківки.

Проект реалізували за підтримки МБФ «Український жіночий фонд» в рамках реалізацію компоненту «Мобілізація громад задля розширення можливостей» спільного проекту ПРООН – Жінки «Відновлення управління та сприяння розширенню в постраждалих від кризи в громадах України», що фінансується Європейським Союзом.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev