В Україні проведуть масштабну перевірку пожежної безпеки навчальних і громадських закладів

Міністерство внутрішніх справ та Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірять пожежну безпеку усіх дошкільних, навчальних та громадських закладів країни.

Фото: 24tv.ua

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні під час засідання Уряду дав доручення Міністерству внутрішніх справ та Державній службі з надзвичайних ситуацій перевірити всі дошкільні, навчальні та громадські заклади, передає прес-служба МВС України. 

«Нам потрібна дуже жорстка система контролю за пожежною безпекою. Ми прийняли рішення дозволити ДСНС перевіряти школи, садочки, місця скупчення людей на предмет безпеки. Від Уряду даю доручення МВС та ДСНС, разом з іншими органами влади, місцевої влади, розпочати масштабну перевірку торгових центрів, кінотеатрів, шкіл, садочків, дитячих клубів», ‑ заявив Гройсман.

Прем’єр-міністр наголосив, що особливу увагу треба приділити протипожежній сигналізації та засобам пожежогасіння.

ДСНС та її територіальним органам Уряд дав зелене світло в частині здійснення державного нагляду та контролю стосовно закладів оздоровлення та відпочинку дітей, інтернатних закладів, закладів дошкільної освіти, загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, спеціалізованої освіти, а також суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику.

Дія постанови поширюється і на такі об'єкти, як торговельно-розважальні центри, а також інші об'єкти із масовим перебуванням людей.

Річний план здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України з надзвичайних ситуацій на 2018 рік зі змінами, передбаченими Постановою №1104, вже оприлюднено на офіційному веб-порталі ДСНС.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev