ІНСТРУКЦІЯ. У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, як підписати декларації із сімейними лікарями

З 2 квітня в Україні починається національна кампанія "Лікар для кожної сім'ї": українці почнуть підписувати декларації з сімейними лікарями, педіатрами або терапевтами.

Фото: pvsmed24.ru

У себе на сторінці в Facebook в.о міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун опублікувала інструкцію, виконання якої дасть змогу швидко та правильно підписати декларацію зі своїм лікарем.

За її словами, найголовніше для громадян — визначитися з лікарем, якому вони довіряють. 

«Саме йому ви будете дзвонити під час застуди та інших проблем і питань щодо самопочуття. Він даватиме поради з профілактики, лікування і за потреби даватиме направлення до вузьких спеціалістів», — наголосила вона.

Зазначається, що процес вибору лікаря не має кінцевих термінів, кожен зможе знайти свого фахівця, коли буде зручно.

«Почніть розпитувати знайомих або відштовхуйтеся у виборі від медзакладу, де б хотіли лікуватися. Зауважте, що це має бути заклад, який надає первинну медичну допомогу та він має бути підключений до електронної системи охорони здоров'я», — радять у Міністерстві.

Частина медзакладів країни вже підключилася до системи "Електронне здоров'я". Медзаклад, де можна підписати декларацію, громадяни впізнають за наліпкою «Тут можна обрати свого лікаря».

«Коли знайдете лікаря, візитом до якого будете задоволені, підпишіть із ним декларацію», — підсумовують у відомстві.

Для оформлення декларації необхідно мати із собою паспорт, ідентифікаційний номер і мобільний телефон.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev