У «Селидіввугіллі» втридорога замовили підшипники на 13 мільйонів гривень

У ДП «Селидіввугілля» на Донеччині замовили підшипники з потрійною переплатою.

Фото: http://kvpu.org.ua

ДП «Селидіввугілля» 3 квітня за результатами відкритих торгів замовило ПП «ТВФ “Техком”» підшипників на 12,76 млн грн. Про це повідомляє портал «Наші гроші», посилаючись на дані в системі «ProZorro».

Замовлено 5816 підшипників 171 найменування. Вибіркова перевірка цін показує двійну-трійну переплату у порівнянні з ринком.

Наприклад, підшипник з найменуванням 1320 замовили за ціною 3640 грн, тоді як можна знайти по 1549,2 грн за штуку. Так само дорожче замовили підшипники 126 (1560 грн проти 720 грн), 1507 (260 грн проти 98,4 грн), 180309 (416 грн проти 157,2 грн).

Продавець зобов’язаний здійснювати поставку товарів своїм транспортом та за свій рахунок згідно з заявками покупця протягом двох днів з моменту формування запиту. Сам договір діятиме до 1 лютого 2019 року.

На етапі прекваліфікації замовник викинув з торгів ТОВ «Акцепт КР» за неподання довідок про досвід виконання аналогічних договорів та документів, які підтверджують відповідність пропозиції вимогам тендерної документації.

Участь у тендері взяли дві фірми – ТОВ «ТД Євроімпекс» та ПП «ТВФ “Техком”». За результатами аукціону первинні цінові пропозиції обох учасників залишились незмінними, а заявка «Техкому» – дешевшою на 2,08 млн грн.

Маріупольське ТОВ «ТД Євроімпекс» належить Дмитру Демянку з Донецька. Компанія відома як частий постачальник запчастин для Торецьквугілля. Без урахування цього тендера, від серпня 2014 року фірма отримала держпідрядів на 63,29 млн грн. З них 8,57 млн грн від «Селидіввугілля», а решта – від «Торецьквугілля» (раніше – Дзержинськвугілля).

Також влітку 2017 року представником фірми на одному з тендерів засвітився Євген Аверін – брат власника ТОВ «Лідер Промснаб» Сергія Аверіна, яке постачало «Торецьквугіллю» труби неіснуючих параметрів по завищених цінах.

Одноосібною власницею та керівником ПП «Торгівельно-виробнича фірма “Техком”» є 22-літня Віра Романова з Новогродівки Донецької області. Першою засновницею була Ілона Некрасова з Новогродівки. Фірма зі статутним фондом 1 тисяча гривень, який має бути сформований до вересня 2018 року, зареєстрована торік 1 вересня у Новогродівці на вул. З. Космодем’янської, 2.

У цьому ж будинку раніше було прописане нині київське ТОВ «Контел-Груп» донеччанина Олега Овчіннікова, який числиться у штаті «Техкому» водієм.

Зазначається, що у 2016 році «Контел-Груп» підігрувала на торгах «Селидіввугілля» ПП «ТВО “Техснаб”» Давида Кукави із Новогродівки. Сам Овчінніков є учасником однойменного ТОВ «ТВО “Техснаб”».

Згаданий Кукава у 2010 році обрався депутатом Новогродівської міської ради від Партії регіонів, і також раніше володів нині припиненим ПП «Салюс». Ця компанія також була зареєстрована на вул. З. Космодем’янської, 2 у Новогродівці.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev