На оздоровлення дітей Донеччини виділять понад 24 млн гривень

На Донеччині у 2018 році оздоровлять на 10% більше дітей, ніж минулого року.

На оздоровлення дітей Донеччини виділять понад 24 млн гривень/ фото з відкритих джерел

Цьогоріч відпочити дітей запрошують 22 табори, що на 3 більше ніж минулого. Розпочнуть працювати дитячі заклади оздоровлення та відпочинку «Лісова республіка» у Брусино, «Мармелад» у Святогірську та «Донець», що розташований поблизу Святогірська, передає ІА «Вчасно».

Потужність дитячих оздоровчих закладів, які працюють в області, на сьогодні складає 26 800 дітей, а їх наповненість – в основному 18 700 тис. Тому для оздоровлення та відпочинку більшої кількості дітей планують виділить 24 млн 908 тис. грн. Із них 350 тис грн закладено на організаційні витрати та 500 тис грн.– на виплату заробітної плати. Понад 18 тисяч гривень планують витратити на закупівлю 2902 безкоштовних путівок, що 15% більше, ніж минулого року.

Середня вартість однієї путівки становитиме близько 6600 грн, а часткове відшкодування - 3800 грн. Коштом часткового відшкодування планують оздоровити 2891 дитину, що становить 5 млн 500 тис. гривень.

В 2018 році часткове відшкодування відбуватиметься за рахунок обласного та місцевих бюджетів, що передбачається в розмірі 2 прожиткових мінімумів на одну неповнолітню дитину, віком від 7 – 17 років.

«Кошти виділятимуться з обласного бюджету – один прожитковий мінімум (середній - з першого січня до першого липня), він складає 1902 гривень та 1902 гривні з міського чи районного.

Тобто, 3804 гривні – допомога батькам, що буде перерахована до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку в Донецької області, який виберуть діти та батьки», - наголосила начальник відділу центру методичного забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей Донецької області Людмила Котельникова. - Часткове відшкодування вартості путівки до дитячих закладів відпочинку області, передбачає консолідовану участь державного, місцевого бюджету, бюджету підприємств, профспілок та бюджету батьків. Це 5,5 млн гривень з обласного бюджету та 5,5 млн з місцевих бюджетів та понад 8 млн гривень із залучених коштів».

Придбати путівку за частковим відшкодуванням можуть всі родини без винятку, не зважаючи на те, чи має родина пільги.

Також цього року будуть організовані спеціальні зміни для оздоровлення дітей із захворюванням на цукровий діабет та з порушенням зору і слуху. Працюватимуть мобільні дитячі заклади - «Мобі кемпи», які передбачають проведення творчих майстерень, квест – ігор, роботу релаксаційних груп та роботу аніматорів, які будуть виїжджати до віддалених міст і районів та до лінії зіткнення.

Для подачі заявок на відпочинок можна звертатися з 20 квітня 2018 року до відділів у справах сім’ї та молоді, що розташовані у містах та районах, а також на сайті Управління у справах сім'ї та молоді департаменту сім’ї, молоді та  порту ДонОДА.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev