ФОТО."Нас єднають традиції", - донеччани відкрили на Івано-Франківщині фестиваль "Писанка"

Творчі колективи з прифронтового Покровська вразили мешканців Коломиї Івано-Франківської області на Всеукраїнському фольклорному фестивалі "Писанка".

Театр-майстерня "Дукач" (Покровськ)

21 квітня в місті Коломия розпочався XI Всеукраїнський фольклорний фестиваль "Писанка", повідомляють журналісти ІА «Вчасно» з місця подій. 

Традиційно Гуцульщина зібрала сотні гостей з різних куточків України і європейських держав. Цьогоріч вперше на фестиваль писанок в Коломию завітала делегація з Донеччини.

Свої виступи глядачам представили театр-майстерня "Дукач" і народний театр пісень "Златиця" з прифронтового Покровська, а також колектив народно-естрадної пісні з Соледару. Виступи гостей зі сходу вразили місцевих мешканців.

"Дуже гарні колективи, яскраві, автентичні, - відмітила мешканка Коломиї Уляна. - Приємно бачити, що і молодь долучається і несе українські традиції. Раді приймати вас у себе в гостях".

Театр-майстерня "Дукач" (Покровськ) Театр-майстерня "Дукач" (Покровськ)"В Коломиї ми виступали вперше, тому приємно вражені тією теплою зустріччю, яку нам влаштували, - ділиться враженням після виступу керівник театру-майстерні "Дукач" Вікторія Дворянчикова. - Ми привезли їм частинку нашої культури, щоб показати, що Донеччина завжди була і є Україна. Нас єднають традиції".

Крім виступів свої вироби представили майстри декоративно-ужиткового мистецтва Покровська. "Цьогоріч до нас завітали майстри з Донеччини. Будемо раді, якщо вони стануть постійними учасниками нашого фестивалю" ,- відмічають організатори святкового ярмарку.

В 2018 році Покровськ Донецької області та Коломия Івано-Франківської області стали містами-побратимами за ініціативою жителів Гуцульщини, які служили на Донбасі в АТО. 

Фестиваль «Писанка» буде проходити в Коломиї 21 та 22 квітня.

Народний театр пісень "Златиця" (Покровськ) Народний театр пісень "Златиця" (Покровськ)

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev