«Обороняємось так, щоб ворог не взяв Слов'янськ і Краматорськ», — голова Донецької ОВА Кириленко

У яких напрямках хочуть просуватися росіяни, та як наразі облаштовується оборона ЗСУ в регіоні?

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в інтерв’ю Суспільному розповів, на яких напрямках наступають росіяни, та яких основних цілей хочуть досягти.

«Через територію лісів Лимана ворог намагається просунутися. Основний напрямок — Лиман, але ворог розділяється зараз. Саме через Святогірську громаду він також має наміри вийти на підступи Слов’янська. Слов’янськ та Краматорськ є одними з ключових цілей ворога. Третій напрямок — це Бахмут. Це північ області. Але він, так скажемо, більше прив’язується до Луганської області», — сказав він.

Cитуація ускладнюється тим, що при наступі на Святогірськ ворог цинічно проходить повз цивільну інфраструктуру та місцеве населення.

«Тактично ми підходимо до облаштування оборони в такому місці, де це не дасть ворогу можливості пройти. І при цьому дасть можливість максимально зробити так, щоб населення було у віддаленості, — розповів пан Кириленко. — І в даному випадку оборона облаштовується таким чином, щоб не була досягнута основна мета ворога — це Слов’янськ, а у подальшому, відповідно, Краматорськ».

Ще один із ключових напрямків на Донеччині — Авдіївський. Де ворог проривався, але був відкинутий ЗСУ. «Є така сталість на цьому напрямку. Наші виключно мужні захисники тримають позиції», — наголосив очільник області.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі https://t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev