Обличчя зради в однострої: нововиявлені колаборанти Луганщини

Щоденно ряди зрадників України поповнюються не лише чиновниками, а й силовиками, які присягали на вірність народу України. Партизани на окупованих територіях ідентифікують колаборантів та надають інформацію журналістам та правоохоронцям.

Обличчя зради в однострої: нововиявлені колаборанти Луганщини

У тимчасово окупованій Марківці зрада українського народу стала родинною справою: на бік окупантів перейшло подружжя прикордонників. В перший день війни Володимир Вінник, колишній український боронець державного кордону, який 24 лютого окупанти на Луганщині перейшли без жодного пострілу, здався росіянам.

За лояльність до окупаційних сил отримав посаду на пропускному пункті. За інформацією місцевих, допоки доля чоловіка вирішувалась, вдома на нього та вердикт чекала дружина Олена Вінник. Згодом і вона отримала посаду в земельному відділі окупаційної адміністрації. В рядах Державної прикордонної служби України подружжя Вінників прослужило 10 років.

Подружжя Вінників Подружжя Вінників

«Також, згідно з інформацією, після того, як вони перейшли на бік окупантів, продовжували отримувати грошове утримання від України», — повідомляють місцеві.

Традиційно в рядах нововиявлених посіпак росіян — поліцейські. Як кадрові, так і пенсіонери.

Так, колишній поліцейський Білокуракинського сектору реагування патрульної поліції Віктор Волошин зрадив присязі українського поліцейського та перейшов на бік окупантів. Присягнув тепер вже на вірність оркам. Одночасно з ним на службу рашистам заступив старобільчанин, колишній поліцейський Денис Горелов.

Віктор Волошин та Денис Горелов Віктор Волошин та Денис Горелов

Серед прихильників кремлівської ідеології з’явився пенсіонер МВС, колишній старший оперуповноважений Брянківського МВ ГУ МВС України в Луганській області, майор міліції Андрій Ільчук, який ще до 2014 року вийшов на пенсію. Натепер чоловік вирішив прислужувати оркам. Українську пенсію, за інформацією джерел, Ільчуку не анульовано.

Андрій Ільчук Андрій Ільчук

Серед зрадників України і «доброволиці». Зокрема Владислава Русінова. 22-річна мешканка села Половинкине добровільно попросилася на службу до окупантів. Присягнула на вірність ворогам та вбивцям українських людей.

Владислава Русінова Владислава Русінова

«Тепер буде виконувати поставлені окупантами завдання щодо репресій до тих, хто залишився на окупованій території і має проукраїнську позицію, підтримує Україну»,— резюмують місцеві інформатори.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev