Рашисти «звільнили» людей від інсуліну: мешканці окупованих територій на межі смерті

Нестачу якісних медикаментів на новоокупованих територіях люди відчули майже від початку вторгнення росіян. Після вичерпання запасів медикаментів у аптечних мережах та лікувальних закладах у наявності опинились низькоякісні російські препарати та дженерики відомих фармацевтичних компаній. Інсулінозалежні люди — в критичній ситуації.

Рашисти «звільнили» людей від інсуліну / ілюстративне фото: Суспільне

У тимчасово окупованому росіянами Маріуполі критична ситуація із хворими на цукровий діабет. Інсулінозалежні громадяни не мають доступу до достатньої кількості життєво необхідних препаратів, повідомляє радник міського голови Петро Андрющенко. За інформацією посадовця, щоденно хірургами захопленого міста проводяться операції із ампутацій кінцівок, а ситуація із інсулінозалежними вийшла з-під контролю.

У Маріуполі щонайменше тисяча хворих на цукровий діабет — на межі смерті. Заручниками ідентичної ситуації опинились і люди на Луганщині. Аптечні мережі спорожнілі. Серед бідного асортименту — низькоякісні препарати з білорусі та росії.

«Закінчення інсуліну у тещі чекаємо зі страхом. Ще на місяць і ... Жодної «республіканської» програми підтримки хворих на діабет — не працює. Одні обіцянки-цяцянки», — повідомляють власні джерела «Вчасно» на тимчасово окупованій Сватівщині.

Самостійне корегування дозування або прийом препарату іншого виробника тягне за собою катастрофічні наслідки, кажуть експерти. Ситуацію ускладнює неможливість організації якісного та своєчасного харчування діабетиків: у захоплених містах люди не мають повноцінного раціону, тим паче із урахуванням фізіологічних потреб організму, як при цукровому діабеті.

У проросійських змі ширяться тези, буцімто це Україна винна у блокуванні надходжень інсуліну до захоплених територій. Проте за інформацією Михайла Радуцького, голови Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, ще у травні, зокрема до окупованого Херсону, гуманітарні вантажі, в тому числі із медикаментами для інсулінозалежних, обстрілювались самим росіянами.

«Окупанти не просто не пропускають медичні гуманітарні вантажі, а й обстрілюють автомобілі з ними. Такого собі не дозволяли навіть німецькі фашисти під час Другої світової війни», — написав посадовець на своїй сторінці у Фейсбуці.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev