Під час виходу із Сєвєродонецька жоден боєць ЗСУ не загинув – Гайдай

Усі українські захисники, які за наказом залишали Сєвєродонецьк Луганської області, живі.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив про те, що українська армія не втратила жодного бійця при відході із Сєвєродонецька.

“Українські військові виконали завдання в Сєвєродонецьку на 200%, завдали росіянам значних втрат в особовому складі та техніці, це все виконано та перевиконано. Там усі хлопці молодці”, – зазначив Гайдай.

Відхід українських сил з міста пройшов без втрат.

«Все пройшло централізовано, за планом, не було самовільного відходу. Все, що потрібно було для відходу - від будівельних матеріалів до човнів, тросів - ми забезпечили всім. Під час відходу не було жодного загиблого», – сказав Гайдай.

Щодо нинішньої ситуації в Луганській області він повідомив, що Лисичанськ росіяни обстрілюють хаотично. У місто важко дістатися та виїхати звідти.

“Дороги після обстрілів засипані осколками, на яких автомобілі ріжуть колеса. Траплялось так, що керівник міської військової адміністрації, діставшись безперешкодно до якогось об’єкта, повертаючись тією ж вулицею, змушений був міняти гуму, бо вулиця була вже засипана уламками мін”, – сказав голова ОВА.

Однак, за його словами, попри небезпеку, в місто намагаються завозити продукти. Воду населенню підвозять лише працівники ДСНС.

У лікарнях Лисичанська вдалося забезпечити достатні запаси ліків та медикаментів.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev