Покровський театр-майстерня «Дукач» із колекцією «Справжня Україна» виборов 1 місце на міжнародному конкурсі

Покровський театр мод «Дукач» було створено кілька десятків років тому. У майстерні під керівництвом Вікторії Дворянчикової юні дівчата власноруч, використовуючи давні технології, відтворювали національний костюм: шили керсетки, майстрували намиста та дукачі. За роки існування творчий колектив з Покровська встиг вразити Україну своїми нарядами та прагнув, аби про талановиту молодь і красу українок знали далеко за межами рідної країни.

Покровський театр-майстерня «Дукач» із колекцією «Справжня Україна» виборов 1 місце на міжнародному конкурсі / фото: Вікторія Дворянчикова

Покровський театр мод «Дукач» з колекцією «Справжня Україна» виборов 1 місце у номінації «Театральне мистецтво» на конкурсі-фестивалі «Коло друзів». Колекцію було створено колективом у 2014 році. Відшивали костюми разом із покровчанкою Вікторією Карповою, але ідея належить саме театру мод.

Колекція театру має назву "Справжня Україна" Колекція театру має назву "Справжня Україна"«Ми працюємо над тим, аби була сформована ідея, над якою ми міркували ще у 2013-му. Ми відмалювали першу ідею, але вона нас не влаштувала. Другу спіткала така сама доля. Це — третій варіант, який не втрачає актуальності досі», — каже «Вчасно» керівниця Покровського театру-майстерні «Дукач» Вікторія Дворянчикова.

За два дні до війни у холі покровського центру дозвілля колектив зробив запис колекції, хоча на той момент і не думали, що братимуть участь у якихось дистанційних конкурсах. Тривалий час записати відео не вдавалось через коронавірусний локдаун, проте дівчата та керівниця театру доклали максимум зусиль і після декількох репетицій реалізували задум.

«Згодом через інтернет я побачила, що є українсько-польський міжнародний конкурс-фестиваль «Коло друзів». Мені стало цікаво, адже там була саме наша номінація «Театральне мистецтво». Перечитала правила, умови, надіслала наше відзняте відео та повідомила дівчатам про участь. Коли дізнались, що посіли перше місце — дуже зраділи», — розповідає пані Вікторія.

Ця та декілька інших дорогих колективу колекцій залишились вдома: на терези пріоритетів ставили життя. Якщо колекція постраждає, впевнені, відновлять.

Вікторія Дворянчикова долучила до волонтерської діяльності малечу Вікторія Дворянчикова долучила до волонтерської діяльності малечуНаразі пані Вікторія займається волонтерською діяльністю на Заході України та організувала місцевих дітей долучитись до її роботи.

«Спочатку я перераховувала частину зарплати на користь ЗСУ, потім вирішила робити ще краще. В мене є швейна машинка, і на ці гроші я вирішила купляти тканину та шити балаклави для хлопців на фронт. Місцеві дітки долучились і малюють патріотичні листівки для хлопців — їх ми вкладаємо в головні убори та відправляємо на фронт», — поділилась Вікторія Дворянчикова.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev