Зеленський хоче надати керівникам військових адміністрацій Дружківки, Костянтинівки та Слов'янська додаткові повноваження: деталі законопроєкту

Президент України Володимир Зеленський пропонує на час воєнного стану наділити начальників Дружківської, Костянтинівської та Слов'янської міських військових адміністрацій Краматорського району Донецької області додатковими законними повноваженнями.

Фото: Офіс Президента

Відповідний проєкт постанови №7545 зареєстровано у Верховній Раді.

Наразі начальники зазначених військових адміністрацій не мають достатнього обсягу повноважень, необхідних, зокрема, для вирішення питань роботи комунальних закладів, підприємств та установ, спрямування роботи виконавчих органів місцевих рад тощо.

Верховна Рада України за поданням Президента України може прийняти рішення про те, що у період дії воєнного стану та 30 днів після його припинення чи скасування:

1) начальник військової адміністрації:

  • крім повноважень, віднесених до його компетенції, здійснюватиме повноваження сільської, селищної, міської ради, її виконавчого комітету, сільського, селищного, міського голови в громаді;
  • може затвердити тимчасову структуру виконавчих органів сільської, селищної, міської ради;

2) апарат сільської, селищної, міської ради та її виконавчого комітету, інші виконавчі органи, комунальні підприємства, установи та організації відповідної територіальної громади підпорядковуватимуться начальнику відповідної військової адміністрації.

Усі ці повноваження передбачені ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Власне, за це мають проголосувати депутати на найближчому засіданні.

Нагадаємо, міську військову адміністрацію Слов’янська очолює Вадим Лях, Костянтинівки — Олексій Рослов, Дружківки — Сергій Боєвський.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev