Екскомандувач НАТО спрогнозував, коли та як закінчиться війна в Україні

Війна росії проти України, швидше за все, завершиться через чотири-шість місяців і перетвориться на своєрідний заморожений конфлікт.

Такий прогноз дав колишній головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс.

«Українці дуже сильно опираються. Військові плани путіна виявилися не дуже ефективними. Він отримав небагато територій порівняно з тим, з чого починав конфлікт», – зазначив він.

«Я бачу, що це буде подібно до кінця Корейської війни – тобто перемир'я, мілітаризована зона між двома сторонами, ворожість, що триває, свого роду заморожений конфлікт. На це варто чекати в період від чотирьох до шести місяців. Жодна із сторін не зможе витримати набагато більше цього», – заявив Ставрідіс у радіоінтерв'ю WABC 770 AM.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков вважає за можливе закінчити війну з росією до кінця цього року.

В Інституті вивчення війни водночас кажуть, що кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України, ніж Донбас.

Деякі західні аналітики вважають, що війна в Україні має всі шанси перетворитися на заморожений конфлікт, який триватиме щонайменше десять років.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev