Мав доступ до важливої інформації і впливових друзів: експоліцейського з Маріуполя підозрюють у роботі на "міліцію ДНР"

Пенсіонера Національної поліції пов'язують зі створенням розвідки так званої «міліції днр» у Маріуполі.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Інформацію про зрадника, з посиланням на джерела в окупованому Маріуполі, оприлюднив колишній перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін. Він вважає, що ця людина мала доступ до секретної та важливої інформації.

Генерал Аброськін повідомляє, що Олег Носенко, пенсіонер Національної поліції, створює розвідку так званої «міліції днр» у Маріуполі.

Олег Носенко/фото ФБ В'ячеслав Аброськін Олег Носенко/фото ФБ В'ячеслав Аброськін

Аброськін у свій час очолював поліцію на Донеччині. І Олег Носенко йому знайомий, ще з літа 2014 року:

«На той час він очолював  маріупольський відділ оперативної  служби главку міліції Донеччини. Я тоді займався документуванням терористів «ДНР», він більшу частину мого відрядження проховався-«прохворів», тому коли мене призначили начальником міліції Донеччини я наполегливо попросив його знайти інше місце служби. І він знайшов собі за допомогою друзів інше місце — став начальником  всього оперативного департаменту в центральному апарату МВС України», — розповідає Аброськін.

За словами генерала Аброськіна, Носенко тривалий час мав доступ до важливої службової інформації, тому його перехід на службу до окупантів має викликати занепокоєння.

До слова, ще у 2014 році Носенку закидали працю на бойовиків т.зв. «ДНР».  На думку народного депутата Ігоря Мосійчука, Носенко співпрацював з терористами та досить тісно був пов'язаний із колишнім високопоставленим співробітником МВС України Олексієм Пукачем, якого було визнано винним у вбивстві Георгія Гонгадзе. 

«Щодо Носенка Є.Г. проводились слідчі дії СБУ, але заручившись підтримкою народних депутатів, на той час генерального директора комбінату Ілліча Бойка В.С. та його заступника нардепа Матвієнкова С.А., Носенко вдалося залагодити це питання (протягом понад 10 років Носенко обслуговував бізнес та особисті інтереси ММК Ілліча, а саме: здійснював незаконне зовнішнє спостереження за неугодними для керівництва ММК Ілліча людьми, незаконно прослуховував громадян)», – розповідав тоді  депутат.

Також Мосійчук заявляв, що крім усього вище викладеного, співробітниками СБУ у Носенка було вилучено технічну апаратуру для негласного зняття інформації із засобів зв'язку, але завдяки зв'язкам з нардепами він уникнув порушення кримінальної справи та арешту за скоєні ним злочини.  

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t. me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev