Цуценяча евакуація: як 85-річна жителька Слов`янська рятувала новонароджених хвостиків з-під обстрілів

85-річна жителька Слов`янська рятувалася з-під обстрілів разом зі своєю вагітною собакою. Жінка не покинула напризволяще свою улюбленицю, а забрала її разом із новонародженими цуценятами у безпечне місце.

Фото Спасемо Україну

Валентина Степанівна і її трирічна собака Рита породи ши-тцу вже вдруге евакуюється зі Слов'янська. Вперше - жіночка не витримала розлуки з домівкою і повернулася. Однак, ситуація у місті ставала все небезпечнішою. Вагітна Рита скулила і ховалася від вибухів, тож її господарка твердо вирішила покинути місто.

У ніч перед евакуацією через гучні "прильоти" у Рити почалися передчасні пологи: дівчинка народила 5 прекрасних цуценят. Зранку пані Валентина і її собача родина виїхали з гарячого Слов'янська, як в дорозі сталося непередбачуване. Прямо на блок-пості на руках у господарки Рита народила ще одне, шосте, цуценя! До того ж несхоже на інших - руденьке, як мати. Рита турботливо піклувалася про своїх малих, а 85-річна пані Валентина лише зраділа - ця активна жінка ще змолоду керувала упряжкою на півночі.

Зараз ця чудова сім'я тимчасово зупинилися у Запоріжжі, де отримує допомогу від волонтерів.

У дорозі Рита підхопила інфекцію і не обійшлося без хірургічного втручання. Операцію зробили вчасно, інакше тваринку могли не врятувати. Зараз Риті щодня роблять вартісні уколи та сподіваються на її скоріше одужання.

Джерело

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

«Тварини вмирають від любові до колишніх «мам» й «тат», які їх покинули», — волонтерка Покровська про порятунок в умовах війни

«Сотні котів та собак тепер на вулиці»: волонтерка з Донеччини рятує тварин, яких покинули, тікаючи від війни

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev